AOF.no

Tillitsvalgtskolering

AOF er fagbevegelsens verktøy for utdanning av medlemmer og tillitsvalgte. Vi utdanner tillitsvalgte på alle nivåer på tvers av forbundsgrensene og våre medlemsorganisasjoner – fra den første klubbleder til den erfarne tillitsvalgte.

brooke-cagle-JBwcenOuRCg-unsplash

Et verktøy for fagbevegelsen

AOF er stolte over oppdraget og rollen i norsk arbeids- og samfunnsliv. Kompetente medlemmer og tillitsvalgte er nøkkelen til den norske og nordiske modellen for samfunnsbygging og folkeopplysning, demokratiarbeid m.m.

Vårt kurstilbud i tillitsvalgtskolering er omfattende. Vi tilbyr skolering i praktisk arbeidslivskunnskap, styrearbeid, internasjonalt arbeide og toppskolering i LO. Kursene tilbys medlemmer og tillitsvalgte i våre medlemsorganisasjoner.

Hvorfor ta tillitsvalgtskolering hos oss?

De tillitsvalgte er ryggraden i fagbevegelsen og bindeleddet mellom fagbevegelsen og medlemmene. Tillitsvalgtkurs gir bred og solid realkompetanse, og gir et godt grunnlag for utøvelsen av vervet – som du også kan bygge videre på i din karriere.

Tillitsvalgtskolering finansieres ofte av forbundene. De har også finansieringsordninger for andre studietilbud gjennom vårt studieforbund. Dette gir deg en unik mulighet til å øke din kompetanse, og gir deg fordeler i arbeidslivet og kan løfte deg videre i din karriere.

I prosjektet «Mestertillitsvalgt – kompetansebygging gjennom tillitsvalgtarbeid i praksis» samles og dokumenteres tillitsvalgtes opparbeidede kompetanser gjennom tillitsvalgtarbeidet. Ta kontakt med våre kompetanserådgivere eller kompetansetillitsvalgt i ditt forbund for kartlegging av ditt behov for kompetanseutvikling.

Aktuelt for Medlem- og tillitsvalgtskolering

iStock-970272056 2 (1)

Du har flere ressurser for å bekjempe diskriminering i arbeidslivet enn du tror

Loven er på din side om du vil motvirke diskriminering på arbeidsplassen. Det er gode nyheter for tillitsvalgte og verneombud.

iStock-1008220202 3

Det er ikke de ansattes feil når de sliter med stress på arbeidsplassen

Er det mye stress på arbeidsplassen, bør du være skeptisk til quick fixes. Som regel er det langt mer systematiske endringer som må til.

iStock-1089813056 1

Arbeidsmiljøskolen: Skapt for å styrke norsk vernetjeneste!

Arbeidsmiljøskolen har i 2022 styrket norsk vernetjeneste i 33 år. LO og AOF har i samarbeid utviklet en skolering for å øke interessen for arbeidsmiljøsaker generelt, og arbeid med det psykososiale arbeidsmiljøet spesielt.

iStock-1182849384

Derfor bør du bygge nettverk utover eget forbund

Det norske arbeiderfellesskapet er større enn bare enkeltforbundene. Med et stort nettverk kommer store fordeler.

rekruttere-medlemmer-til-klubben

Verve flere til klubben? Her er ekspertenes 7 beste tips!

Klubben din er bare så sterk som antallet medlemmer. Hvordan får ekspertene til å verve flere til klubben?

tillitsvalgtes-rolle-etter-korona

Dette burde tillitsvalgte vite om overvåkning på arbeidsplassen

Overvåkning på arbeidsplassen: Usikker på om det arbeidsgiveren din gjør er lovlig eller ikke? Som tillitsvalgt er det din oppgave å si ifra.