AOF.no

Tillitsvalgtskolering

AOF er fagbevegelsens verktøy for utdanning av medlemmer og tillitsvalgte. Vi utdanner tillitsvalgte på alle nivåer på tvers av forbundsgrensene og våre medlemsorganisasjoner – fra den første klubbleder til den erfarne tillitsvalgte.

brooke-cagle-JBwcenOuRCg-unsplash

Et verktøy for fagbevegelsen

AOF er stolte over oppdraget og rollen i norsk arbeids- og samfunnsliv. Kompetente medlemmer og tillitsvalgte er nøkkelen til den norske og nordiske modellen for samfunnsbygging og folkeopplysning, demokratiarbeid m.m.

Vårt kurstilbud i tillitsvalgtskolering er omfattende. Vi tilbyr skolering i praktisk arbeidslivskunnskap, styrearbeid, internasjonalt arbeide og toppskolering i LO. Kursene tilbys medlemmer og tillitsvalgte i våre medlemsorganisasjoner.

Hvorfor ta tillitsvalgtskolering hos oss?

De tillitsvalgte er ryggraden i fagbevegelsen og bindeleddet mellom fagbevegelsen og medlemmene. Tillitsvalgtkurs gir bred og solid realkompetanse, og gir et godt grunnlag for utøvelsen av vervet – som du også kan bygge videre på i din karriere.

Tillitsvalgtskolering finansieres ofte av forbundene. De har også finansieringsordninger for andre studietilbud gjennom vårt studieforbund. Dette gir deg en unik mulighet til å øke din kompetanse, og gir deg fordeler i arbeidslivet og kan løfte deg videre i din karriere.

I prosjektet «Mestertillitsvalgt – kompetansebygging gjennom tillitsvalgtarbeid i praksis» samles og dokumenteres tillitsvalgtes opparbeidede kompetanser gjennom tillitsvalgtarbeidet. Ta kontakt med våre kompetanserådgivere eller kompetansetillitsvalgt i ditt forbund for kartlegging av ditt behov for kompetanseutvikling.

Aktuelt for Medlem- og tillitsvalgtskolering

rekruttere-medlemmer-til-klubben

Verve flere til klubben? Her er ekspertenes 7 beste tips!

Klubben din er bare så sterk som antallet medlemmer. Hvordan får ekspertene til å verve flere til klubben?

Relaxed,Informal,It,Business,Startup,Company,Meeting.,Team,Leaders,Discussing

Arbeidsmiljøskolen: Skapt for å styrke norsk vernetjeneste

Arbeidsmiljøskolen har styrket norsk vernetjeneste i 35 år. LO og AOF har i samarbeid utviklet en skolering for å øke interessen for arbeidsmiljøsaker generelt, og arbeid med det psykososiale arbeidsmiljøet spesielt.

iStock-1182849384

Derfor bør du bygge nettverk utover eget forbund

Det norske arbeiderfellesskapet er større enn bare enkeltforbundene. Med et stort nettverk kommer store fordeler.

tillitsvalgtes-rolle-etter-korona

Dette burde tillitsvalgte vite om overvåkning på arbeidsplassen

Overvåkning på arbeidsplassen: Usikker på om det arbeidsgiveren din gjør er lovlig eller ikke? Som tillitsvalgt er det din oppgave å si ifra.

iStock-1328313970 1

Visste du at du har tilgang på internasjonale fagforeningskurs?

Prøv et internasjonalt fagforeningskurs: Enten du trenger å friske opp engelsken eller forstå hvordan utenlandske kollegaer ser på klubben din, har AOF Norge et kurs for deg.

Group 183 (1)

Hvordan få med flere innvandrere i klubben?

Slik kan du verve innvandrere til fagforeninger: Som med det meste annet, kan du løse mye ved å tilpasse deg etter målgruppen.