AOF.no

Tillitsvalgtskolering

AOF er fagbevegelsens verktøy for utdanning av medlemmer og tillitsvalgte. Vi utdanner tillitsvalgte på alle nivåer på tvers av forbundsgrensene og våre medlemsorganisasjoner – fra den første klubbleder til den erfarne tillitsvalgte.

brooke-cagle-JBwcenOuRCg-unsplash

Et verktøy for fagbevegelsen

AOF er stolte over oppdraget og rollen i norsk arbeids- og samfunnsliv. Kompetente medlemmer og tillitsvalgte er nøkkelen til den norske og nordiske modellen for samfunnsbygging og folkeopplysning, demokratiarbeid m.m.

Vårt kurstilbud i tillitsvalgtskolering er omfattende. Vi tilbyr skolering i praktisk arbeidslivskunnskap, styrearbeid, internasjonalt arbeide og toppskolering i LO. Kursene tilbys medlemmer og tillitsvalgte i våre medlemsorganisasjoner.

Hvorfor ta tillitsvalgtskolering hos oss?

De tillitsvalgte er ryggraden i fagbevegelsen og bindeleddet mellom fagbevegelsen og medlemmene. Tillitsvalgtkurs gir bred og solid realkompetanse, og gir et godt grunnlag for utøvelsen av vervet – som du også kan bygge videre på i din karriere.

Tillitsvalgtskolering finansieres ofte av forbundene. De har også finansieringsordninger for andre studietilbud gjennom vårt studieforbund. Dette gir deg en unik mulighet til å øke din kompetanse, og gir deg fordeler i arbeidslivet og kan løfte deg videre i din karriere.

I prosjektet «Mestertillitsvalgt – kompetansebygging gjennom tillitsvalgtarbeid i praksis» samles og dokumenteres tillitsvalgtes opparbeidede kompetanser gjennom tillitsvalgtarbeidet. Ta kontakt med våre kompetanserådgivere eller kompetansetillitsvalgt i ditt forbund for kartlegging av ditt behov for kompetanseutvikling.

Aktuelt for Medlem- og tillitsvalgtskolering

proxyclick-visitor-management-system-aLK9LiX69nA-unsplash

Ingvild Vatnelid: – Arbeidsmiljø er mer omfattende enn sikkerhet

Hvorfor har vi egentlig vernetjenesten? Ingvild Vatnelid vil ha større fokus på bredden i verneombudenes samfunnsoppdrag. – Vi hadde akkurat Posten Bring på besøk, og deres målsetning er at ingen skal bli syke eller skadet på jobb, punktum. De skiller ikke mellom arbeidsrelatert sykdom og annet. Det er egentlig den overordnede målsettingen for arbeidsmiljøarbeid, hvis […]

rekruttere-medlemmer-til-klubben

Verve flere til klubben? Her er ekspertenes 7 beste tips!

Klubben din er bare så sterk som antallet medlemmer. Hvordan får ekspertene til å verve flere til klubben?

Relaxed,Informal,It,Business,Startup,Company,Meeting.,Team,Leaders,Discussing

Arbeidsmiljøskolen: Skapt for å styrke norsk vernetjeneste

Arbeidsmiljøskolen har styrket norsk vernetjeneste i 35 år. LO og AOF har i samarbeid utviklet en skolering for å øke interessen for arbeidsmiljøsaker generelt, og arbeid med det psykososiale arbeidsmiljøet spesielt.

iStock-1182849384

Derfor bør du bygge nettverk utover eget forbund

Det norske arbeiderfellesskapet er større enn bare enkeltforbundene. Med et stort nettverk kommer store fordeler.

tillitsvalgtes-rolle-etter-korona

Dette burde tillitsvalgte vite om overvåkning på arbeidsplassen

Overvåkning på arbeidsplassen: Usikker på om det arbeidsgiveren din gjør er lovlig eller ikke? Som tillitsvalgt er det din oppgave å si ifra.

iStock-1328313970 1

Visste du at du har tilgang på internasjonale fagforeningskurs?

Prøv et internasjonalt fagforeningskurs: Enten du trenger å friske opp engelsken eller forstå hvordan utenlandske kollegaer ser på klubben din, har AOF Norge et kurs for deg.