Introduksjonskurs – kjøkken og kantine
Kurs ID: 502873
Oppstart
torsdag 5. oktober 2023
Slutter
torsdag 7. desember 2023
Tidsrom
Kl.17:00 - 21:00Påmeldingsfrist
torsdag 21. september 2023
Pris
6990,-Timeantall
Totalt: 40
Timer med foreleser: 40
Undervisningsform
Virtuelt klasseromInformasjon
Dette kurset kan du melde deg på uansett hvor i landet du bor! Kurset holdes på torsdagskvelder fra kl 17 -21, til sammen 10 uker. Kurset holdes i virtuelt klasserom, så du trenger en pc med lyd og kamera.
Kurset gir en grundig innføring i emner som er essensielle for alle som jobber i kjøkken og kantine. Kurset kan være et godt utgangspunkt dersom du ønsker å jobbe i bransjen, men verken har praksis eller teoretisk bakgrunn. Har du litt erfaring, kan også kurset være noe for deg.
Personer som ønsker å starte å jobbe innenfor et yrke og trenger en introduksjon til yrket.
Det er ingen krav til faglige forkunnskaper, men AOF anbefaler at du har gode norskferdigheter.
Introduksjonskurs - 40 timer.
Emne 1: Introduksjon
Emne 2: Lovverk i det norske arbeidslivet
Emne 3: Lovverk/regler/føringer relatert til yrket/praksisen
Emne 4: Etikk/yrkesetikk og mattradisjoner
Emne 5: Kommunikasjon med brukere av tjenesten
Emne 6: Fagspesifikt tema - Hygiene
Emne 7: Fagspesifikt tema - Råstoff og råstofflære
Emne 8: Fagspesifikt tema - Måltidssammensetning
Emne 9: Fagspesifikt tema - Avfallshåndtering
Emne 10: Fagspesifikt tema og avslutning/oppsummering av kurset
Læringsmål for kurset
Etter endt kurs skal kursdeltaker
L1 - ha økt sin kompetanse på hvordan sektoren er organisert
L2 - kunne se og forstå enkeltmenneskets behov for ernæringstilpasset mat
L3 - ha fått innsikt og kompetanse på kommunikasjon og hva som er viktig for å skape god kommunikasjon med ulike brukergrupper av tilbudet
L4 - ha grunnleggende kompetanse på måltider og måltidssammenheng
L5 - ha innsikt i hygiene på ulike områder i arbeidet med mat
L6 - ha økt kompetanse på hvordan planlegge og tilberede måltider
L7 - ha innsikt i ulike råvarer
L8 - forstå viktigheten av avfallshåndtering og konsekvenser av matsvinn
L9 - ha kunnskap om generelle regler i arbeidslivet og spesifikt lovverk for bransjen
Undervisningen gjennomføres i et virtuelt klasserom via egen PC med lærer til stede, slik at du kan følge undervisningen hjemmefra. Du får tilsendt tilgang til klasserommet i god tid før undervisningen starter.
Det er ingen eksamen på dette kurset, men du får et kursbevis ved kursslutt.
Er du medlem i et LO forbund, og har vært det i mer enn 3 år, kan du søke LOs utdanningsfond for stipend til korte yrkesrettede kurs for inntil kr 4 000,-.