AOF.no

Introduksjonskurs – kjøkken og kantine

Kurs-id: 505667

Oppstart

onsdag 16. oktober 2024

Slutter

onsdag 18. desember 2024

Tidsrom

Kl. 17.00–21.00

Påmeldingsfrist

onsdag 9. oktober 2024

Pris

6 990,–

Timeantall

Totalt: 40

Timer med foreleser: 40

Nivå

Kurs eller konferanse

Undervisningsform

Digital undervisning

Digital undervisning

Kontakt

Kjersti Wetting

Telefon

I henhold til GDPR, må du opprette en egen «Min side» første gang du melder deg opp til kurs. Om du opplever problemer med dette, kontakt oss her.

Informasjon

Dette kurset kan du melde deg på uansett hvor i landet du bor. Kurset holdes onsdager kl. 17–21, til sammen 10 kurskvelder. Kurset holdes i digitalt klasserom, og du trenger pc/mac med lyd og kamera.

Kurset i kjøkken og kantine gir en innføring i emner som er essensielle for alle som jobber med dette. Kurset kan være et godt utgangspunkt dersom du ønsker å jobbe i sektoren, men mangler praksis eller teoretisk bakgrunn. Har du litt erfaring, kan også kurset være noe for deg.

Kurset er rettet mot personer som ønsker å starte å jobbe, og trenger en introduksjon til yrket. 

Det er ingen krav til faglige forkunnskaper, men AOF anbefaler at du har gode norskferdigheter.

Introduksjonskurset består av 40 timer. 

  • introduksjon

  • lovverk i det norske arbeidslivet

  • lovverk/regler/føringer  relatert til yrket/praksisen

  • etikk/yrkesetikk og mattradisjoner

  • kommunikasjon med brukere av tjenesten

  • fagspesifikt tema – hygiene

  • fagspesifikt tema – råstoff og råstofflære

  • fagspesifikt tema – måltidssammensetning 

  • fagspesifikt tema – avfallshåndtering

  • fagspesifikt tema og avslutning/oppsummering av kurset

  • øke sin kompetanse på hvordan sektoren er organisert

  • kunne se og forstå enkeltmenneskets behov for ernæringstilpasset mat

  • få innsikt og kompetanse på kommunikasjon og hva som er viktig for å skape god kommunikasjon med ulike brukergrupper av tilbudet

  • få grunnleggende kompetanse om måltider og måltidssammenheng

  • få innsikt i hygiene på ulike områder i arbeidet med mat

  • få økt kompetanse på hvordan planlegge og tilberede måltider

  • få innsikt i ulike råvarer

  • forstå viktigheten av avfallshåndtering og konsekvenser av matsvinn

  • få kunnskap om generelle regler i arbeidslivet og spesifikt lovverk for bransjen

Undervisningen gjennomføres i et digitalt klasserom fra egen PC med lærer til stede, slik at du kan følge undervisningen hjemmefra. Du får tilgang til klasserommet i god tid før undervisningen starter.

Det er ingen eksamen på dette kurset, men du får et kursbevis ved kursslutt.

Kr 6 990,- pluss utgifter til materiell og eksamensavgift.

Er du medlem i et LO-forbund og har vært det i mer enn tre år, kan du søke LOs utdanningsfond om stipend til korte yrkesrettede kurs med inntil kr 4 000,-.

Digital undervisning

Kontakt

Kjersti Wetting

Telefon

I henhold til GDPR, må du opprette en egen «Min side» første gang du melder deg opp til kurs. Om du opplever problemer med dette, kontakt oss her.