Introduksjonskurs – kjøkken og kantine – Virtuelt klasserom
Kurs ID: 501874
Oppstart
tirsdag 11. april 2023
Slutter
tirsdag 13. juni 2023
Tidsrom
Kl.17:00 - 21:00Påmeldingsfrist
tirsdag 28. mars 2023
Pris
6990,-Timeantall
Totalt: 40
Timer med foreleser: 40
Undervisningsform
Virtuelt klasseromInformasjon
Dette kurset kan du melde deg på uansett hvor i landet du bor! Kurset går i virtuelt klasserom tirsdags kvelder fra kl 17 -21, til sammen 10 uker. Du trenger en pc med lyd og kamera, og et stabilt internett for å følge undervisningen.
Kurset er for deg som har liten eller ingen erfaring fra før. Er du i en situasjon der du trenger å finne deg et nytt yrke, eller har et ønske om å prøve noe nytt? Da kan dette kurset være noe for deg. Kurset passer veldig fint for deg som er i en omstillingssituasjon, og gir deg et faglig grunnlag i en ny arbeidssituasjon.
På dette kurset får du en innføring i det grunnleggende du trenger å vite for å jobbe på kjøkken/kantine. Her vil du bla lære om hygiene, matsvinn, økonomi og måltider/ernæring.
Personer som ønsker å starte å jobbe innenfor et yrke og trenger en introduksjons til yrket.
Det er ingen krav til faglige forkunnskaper, men AOF anbefaler at du har gode norskferdigheter.
Introduksjonskurs - 40 timer.
Emne 1: Introduksjon
Emne 2 : Lovverk i det norske arbeidslivet
Emne 3 : Lovverk/regler/føringer relatert til yrket/praksisen
Emne 4 : Etikk/yrkesetikk og mattradisjoner
Emne 5: Kommunikasjon med brukere av tjenesten
Emne 6: Fagspesifikt tema - Hygiene
Emne 7: Fagspesifikt tema - Råstoff og råstofflære
Emne 8: Fagspesifikt tema - Måltidssammensetning
Emne 9: Fagspesifikt tema - avfallshåndtering
Emne 10: Fagspesifikt tema og avslutning/oppsummering av kurset
Læringsmål for kurset
Etter endt kurs skal kursdeltaker
L1 -ha økt sin kompetanse på hvordan sektoren er organisert
L2 - kunne se og forstå enkeltmenneskets behov for ernæringstilpasset mat
L3 - fått innsikt og kompetanse på kommunikasjon og hva som er viktig for å skape god kommunikasjon med ulike brukergrupper av tilbudet
L4 - ha grunnleggende kompetanse måltider og måltidssammenheng
L5 - ha innsikt i hygiene på ulike områder i arbeidet med mat
L6 - ha økt kompetanse på hvordan planlegge og tilberede måltider
L7 - ha innsikt i ulike råvarer
L8 - forstå viktigheten av avfallshåndtering og konsekvenser av matsvinn
L9 - ha kunnskap om generelle regler i arbeidslivet og spesifikt lovverk for bransjen
Undervisningen gjennomføres i et virtuelt klasserom via egen PC med lærer til stede, slik at du kan følge undervisningen hjemmefra. Du får tilsendt tilgang til klasserommet i god tid før undervisningen starter.
Det er ingen eksamen på dette kurset, men du får et kursbevis ved kursslutt.
Er du medlem i et LO forbund, og har vært det i mer enn 3 år, så kan du søke LOs utdanningsfond for stipend til korte yrkesrettede kurs for inntil kr 4 000,-.