Yrkesrettet utdanning

Nett- Smittevernkurs mot covid-19 for skoletrinn 1-7

Kurs-id: 352517
Sted: Nettkurs
Timetall: 4
Kursstart Info: 22.04.2020 - 31.12.2020
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 440 inkl mva
Kontaktperson: Turid Grav Indergaard
E-post: turid.indergaard@aof.no
Mobil: 41460320
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

 

Våren 2020 ble verden rammet av et virus med navn Korona (Covid-19) og ansatte i barnehage eller skole må ha kjennskap og informasjon når tilbudet åpner igjen.

 

Koronaviruset lammet det norske samfunnet våren 2020 og gjennom dette kurs vil du få informasjon og råd om koronaviruset og hvordan man kan gjennomføre smittevern i barnehage eller skole.

Koronaviruset har vist seg og være et virus som smitter gjennom dråpesmitte og vi har alle et ansvar for å ha fokus på godt renhold og smittereduksjon i disse dager. 

 

Kurset: Smittevern mot covid-19 for skoletrinn 1 til 7

Formålet med dette kurset er å gi deg kunnskap om koronaviruset, sykdommen covid-19, andre liknende sykdommer som forkjølelse og influensa, smittemåter, smittevern og smitteforebyggende tiltak i skolen.

Kurset er beregnet på lærere og andre ansatte i barneskolene, samt for elever og foresatte.

Kurset har følgende læringsmål:

  • Sykdomslære om forkjølelse, influensa, koronaviruset og covid-19.
  • Ulike sykdomsforløp ved covid-19.
  • Risikogrupper ved covid-19.
  • Smittemåter og generelle smitteverntiltak ved covid-19.
  • Om hånd- og hostehygiene under covid-19 epidemien.
  • Om smitteforebyggende tiltak i skolen og på SFO.
  • Om redusert kontakt ved covid-19 epidemien - hold avstand!
  • Om hjemmeisolering og karantene under covid-19 epidemien

Gjennom hele kurset skal kursdeltakeren svare på spørsmål. Riktige svar gir plusspoeng, gale svar gir minuspoeng. Et bestått kurs krever at du har minst 85 prosent korrekte svar, og du vil få kursbevis som dokumentasjon på gjennomført og bestått kurs.

Kurset er basert på informasjon fra Undervisningsdirektoratet, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Norsk Elektronisk Legehåndbok.

Ansvarlige for kurset er redaksjonen i Norsk Elektronisk Legehåndbok: Terje Johannessen, professor i allmennmedisin. Silje Barlindhaug, spesialist i allmennmedisin. Ingard Løge, spesialist i allmennmedisin. Tor André Johannessen, lege. Peter Jost, spesialist i allmennmedisin.

NB! Er det ønskelig med bedriftsavtale på kjøp av flere kurs enn 10 nettkurs ta kontakt på 41460320 eller turid.indergaard@aof.noGå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: