Teori til fagprøven

Yrkessjåførfaget

Kurs-id: 324965
Sted: Bardufoss
Timetall: 80
Kursstart Info: August 2020
Klokkeslett:
Påmeldingsfrist: 16.08.2020
Pris: kr 18900
Kontaktperson: Tom Bull
E-post: tom.bull@aof.no
Telefon: 913 07 190
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Fagbrev i Yrkessjåførfaget er beregnet på deg som allerede jobber som sjåfør, og med førerkort klasse C eller D. Fagbrevet vil gi deg tverrfaglig yrkesforståelse som omfatter effektive, sikre, miljøvennlige og lønnsomme transporttjenester. 


HVORFOR FAGBREV SOM YRKESSJÅFØR?

Med fagbrev som yrkessjåfør vil du bli en ressurs både for eiere og de som bruker transportmidler med dine kunnskaper og kompetanse på å håndtere et mangfoldig og krevende trafikkbilde under skiftende vei- og føreforhold. 

Du vil også bli mer attraktiv for bransjen som trenger gode fagfolk med bred kompetanse på transportmidler og utstyr som brukes i bransjen.

Med økt kompetanse vil du arbeide mer effektivt og selvstendig, gjøre færre feil, ha større endringsevne og gjøre bedriften i stand til å tilpasse seg et stadig skiftende krav for å henge med i konkurransen, og dermed bli et kvalitetsstempel og en viktig investering for bedriften.


STUDIEPLAN FOR YRKESSJÅFØRFAGET

Utdanningen yrkessjåfør gjør deg kvalifisert til å avlegge eksamen (som privatist) i den teoretiske delen av fagprøven for yrkessjåførfaget, og tar for seg to hovedområder. (Les forøvrig hele studieplanen på udir)

Planlegging og drift: Hvordan en transportbedrift er organisert - Planlegging av transporttjenester i samsvar med kundens bestilling og bedriftens krav til lønnsomhet - Samhandling internt i bedriften og med kunder og eksterne samarbeidspartnere - Regelverk knyttet til sikre og miljøvennlige transporttjenester.

Transport: Sikker og effektiv lasting, lossing og forflytting av personer og  varer i samsvar med gjeldende regelverk - Miljøvennlig behandling av gods - Bruk av utstyr og transportmidler som kan forebygge skader på personer, gods og miljø - Enklere vedlikehold av utstyr og hjelpemidler knyttet til transportoppdrag - Bruk av manuelt og elektronisk verktøy til behandling av transportdokumenter, kommunikasjon og effektiv utføring av transportoppdrag.

Annen undervisning: Eksamenstrening er en viktig del av utdanningen.


DETTE FÅR DU HOS AOF 

Klasseromsundervisning: Dagen i klasserommet hos oss i AOF, består først og fremst av forelesning med en av våre mange dyktige veiledere med spisskompetanse på å undervise voksne. Du får også tilgang til vår nettbaserte læringsplattform. Det er også fokus på eksamenstrening. 

Undervisning på kveld/ helg: Utdanningen er tilpasset voksne med forskjellige undervisningsmetoder. Det er undervisning på kveldstid/helgesamlinger over to semester, og kan derfor fint kombineres med jobb.

Bygger på samme lærerplan: All opplæring bygger på de samme læreplaner som brukes i offentlig videregående skole, men den er spesielt tilpasset voksne og tar utgangspunkt i de kunnskaper og erfaringer du allerede har.  


PRAKTISK INFORMASJON

Gjennomføring:
Kurset består av 80 timer undervisning i klasserom. Timeplan tilpasses i mest mulig grad deltakerne med undervisning på kveldstid og i helger over 1 semester.
Det er ikke kurs i Sommer-, jule-, vinter- eller påskeferien.

Eksamen:
Privatisteksamen i desember 2020.
Oppmelding til eksamen gjøres september 2020.
All oppmelding til eksamen skal skje via internett: www.privatistweb.no

Den praktiske prøven: Du kan melde deg opp til den praktiske prøven når du har bestått den teoretiske eksamen, og kan dokumentere 5 års relevant praksis. Du melder deg opp elektronisk på fylkeskommunens hjemmeside. 

Eksamensavgift: Eksamensavgiften og avgift for praktisk prøve er ikke inkludert i prisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til teoretisk eksamen eller praktisk prøve.

Finansiering: Dersom du er medlem i en fagforening vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning.
En del fagforeninger gir stipend gjennom 
LOs UtdanningsfondTa kontakt med din fagforening for å få mer informasjon.

Utdanningen er godkjent for søknad om lån i Lånekassen. Les mer hos Lånekassen.

 

 

MELD DEG PÅ FREM TIL KURSSTART

Påmeldingene blir behandlet i den rekkefølgen de kommer inn. For å sikre deg en kursplass kan det være lurt å melde deg på så fort som mulig. Vi gleder oss til å se deg!

 


Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: