Teori til fagprøven

Yrkessjåfør - Fagbrev - virtuelt klasserom - Landsdekkende

Kurs-id: 367541
Sted: Virtuelt klasserom
Timetall: 80
Kursstart Info: 19.01.2021 - 18.05.2022
Klokkeslett: 17:00-21:00
Påmeldingsfrist: 10.12.2021
Pris: kr 23900,- ekskl. materiell og eksamensavgift
Antall dager: 16
Kontaktperson: Sunniva F. Mæland
E-post: sunniva.maeland@aof.no
Mobil: 947 85 669
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Har du lang praktisk erfaring som sjåfør, men mangler formell kompetanse?
Da kan fagbrev som yrkessjåfør være noe for deg!

Yrkessjåføren jobber med transport av personer og varer, håndtering og sikring av last og personer, lasting og lossing, service og kundebehandling. I tillegg må yrkessjåføren kunne foreta ruteplanlegging, planlegge og gjennomføre oppdrag, håndtere transportdokumenter og drive enklere vedlikehold og klargjøring av utstyr. 

Sentrale arbeidsområder for en yrkessjåfør er: - transport av personer og varer - håndtering og sikring av last og personer - lasting og lossing - service og kundebehandling - ruteplanlegging - planlegging og gjennomføring av oppdrag - håndtering av transportdokumenter og dokumenter for grensepassering - vedlikehold og klargjøring av utstyr 
Opplæringen er en komprimert og praksisnær opplæring tilrettelagt for voksne deltakere, og kurset skal forberede og kvalifisere deltagerne teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener innen yrkessjåførfaget.

Det er ingen krav til faglige forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har noen års erfaring fra yrket.

Gjennomføring:

Kurset er en kveld i uken. Undervisningen foregår i virtuelt klasserom (kurset gjennomføres i sanntid/samtidig) med faglærere som har engasjement for faget. 
Vi benytter digital læringsplattform TEAMS, hvor det legges ut fagstoff, oppgaver og gis vurderinger. 
Påmeldte deltakere må ha pc med kamera og mikrofon, innlogging vil bli tilsendt.

Finansiering

Dersom du er medlem i en fagforening vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond. 

Har du ikke rettigheter i LOs utdanningsfond har blant annet Fagforbundet og Handel og kontor egne stipendordninger. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon om dine muligheter

 Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: