Teori til fagprøven

Servitørfaget, virtuelt klasserom - Fagbrev

Kurs-id: 353382
Sted: AOF Telemark og Vestfold
Timetall: 80
Kursstart Info: 16.09.2020 - 31.05.2021
Klokkeslett: 17:00 - 21:00
Påmeldingsfrist: 02.09.2020
Pris: kr 23500
Kontaktperson: Kjersti Wetting
E-post: kjersti.wetting@aof.no
Mobil: 91902235
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Har du lang og praktisk erfaring fra serveringsbransjen, men mangler formell kompetanse? Hvorfor ikke ta fagbrev som servitør?

Kurset vil i sin helhet foregå i virtuelt klasserom i Teams. Du trenger en pc med kamera/lyd og middels datakunnskaper. Du trenger også å beherske norsk godt muntlig og skriftlig.

Servitørfaget skal legge grunnlag for yrkesutøvelse innen servering av mat og drikke på ulike typer serveringssteder. Servitørfaget skal bidra til å spre norske og samiske mattradisjoner. Samtidig skal servitørfaget bidra til faglig utvikling med utgangspunkt i nasjonale og internasjonale trender. Servitøren skal søke å skape en positiv opplevelse for gjesten.
 
 
Opplæringen skal forberede og kvalifisere deltagerne teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener innen servitørfaget. Servitørfaget er en komprimert utdanning for voksne. Den bygger på læreplanene for Vg1 Restaurant- og matfagVg2 Kokk- og servitørfag og Vg3 Servitørfaget. Opplæringen følger Utdanningsdirektoratets læreplaner, men er spesielt tilpasset voksne. De som selv ønsker det, kan melde seg opp til offentlig tverrfaglig eksamen i Vg3 servitørfaget og deretter til fagprøven. Praksis må godkjennes av den fylkeskommunale Fagopplæringen. Fullført opplæring med bestått resultat fører frem til fagbrev. Yrkestittel er servitør.
 
 
Undervisningen tar for seg følgende hovedområder: 

Drikke, mat og servering
Hovedområdet handler om klargjøring av lokaler, oppdekking, behandling, ferdigstilling, tilberedning og servering av mat og drikke. Det omfatter også spesialkost og ulike kulturers matskikker. Klargjøring av bar, miksing og presentasjon av drinker står sentralt. Ressursutnyttelse og arbeidsteknikker inngår.

Salg og service
Hovedområdet handler om markedsføring, salg, service, kommunikasjon og profesjonell gjestebehandling. Matglede og mersalg står sentralt.

Hygiene og kvalitetsstyring
Hovedområdet handler om mattrygghet i alle ledd, fra varemottak til anretning og servering av måltider. Det omfatter også gjeldende regelverk og kvalitetsstyringssystemer med vekt på produksjonshygiene, næringsmiddelhygiene og personlig hygiene.

Bransje, bedrift og miljø
Hovedområdet handler om organisering, arbeidsforhold, bedriftens krav til økonomisk resultat, service, samarbeid og kommunikasjon. Det omfatter også etikk, helse, miljø og sikkerhet og relevant regelverk.

 

Du kan søke stipend hos ditt forbund og kurset er godkjent i lånekassen. 

 Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: