Salgsfaget -teori til fagprøven
Kurs-id: 371255
Sted: AOF Teams 1
Timetall: 60
Kursstart Info: 15.03.2021 - 08.11.2021
Klokkeslett: 16:00 - 20:00
Påmeldingsfrist: 15.03.2021
Pris:
kr 17800+materiell
Antall dager:
15
Kontaktperson:
Hilde Moshølen
E-post:
hilde.mosholen@aof.no
Telefon:
24076070
Mobil:
91901460
Status:
Åpent for påmelding
Informasjon
Er du kreativ og kan tenke deg å arbeide med salg og markedsføring? Eller har du lang erfaring fra salgsbransjen, men mangler formell kompetanse? Da er fagbrev som salgsmedarbeider det rette for deg!
Omstillinger og omorganiseringer er en av de resultatene som kan ramme ulike bedrifter og bransjer i dag. Effekten av en omstilling eller nedbemanning kan være å miste jobben, mangle kunnskap til å håndtere nye oppgaver eller at du tar valget om å skifte stilling eller bransje. Dagens samfunn etterspør ny type kompetanse innen varehandel særlig med søkelys på digitale kompetanse. Et fagbrev kan styrke din rolle i arbeidslivet.

Sentrale arbeidsområder for en salgsmedarbeider er
-
markedsstrategi, markedsføring og salgsarbeid
-
ulike salgsmetoder (telefonsalg, nettsalg, direktesalg, mersalg, gjenkjøp)
-
kommunikasjon og sosial samhandling
-
bruk av teknologiske hjelpemidler
-
inngående kunnskaper om bedriftens produkter
Opplæringen skal forberede og kvalifisere deltagerne teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener innen salgsfaget. Salgsfaget er en komprimert utdanning for voksne. Den bygger på læreplanene for Vg1 Service og samferdsel, Vg2 Salg, service og sikkerhet og Vg3 Salgsfaget (hovedfokus). Opplæringen følger Utdanningsdirektoratets læreplaner, men er spesielt tilpasset voksne. De som selv ønsker det, kan melde seg opp til offentlig tverrfaglig eksamen i Vg3 salgsfaget og deretter til fagprøven. Praksis må godkjennes av den fylkeskommunale Fagopplæringen. Fullført opplæring med bestått resultat fører frem til fagbrev. Yrkestittel er salgsmedarbeider.
Hovedområder i Vg3 Salgsfaget er:
Salgsforberedelse: Hovedområdet omfatter det å samle inn, tolke og bruke informasjon knyttet til markedsføringen av produkter og tjenester. Hovedområdet omfatter lønnsomhetsvurderinger, prisfastsettelse og innkjøp. Videre dekker det tilrettelegging av arbeidet i samsvar med gjeldende regelverk for internkontroll, helse, miljø og sikkerhet og bruk av IKT-systemer.
Salg og oppfølging: Hovedområdet omfatter planlegging og gjennomføring av salg og mersalg av bedriftens produkter til ulike kundegrupper. Videre dekker det utøvelse av salgsfunksjonen i samsvar med bedriftens krav til service og lønnsomhet. I hovedområdet inngår penge- og dokumentbehandling, klage- og reklamasjonsbehandling og vurdering av salg og markedsføringsaktiviteter.
Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon. Vi hjelper gjerne med søknaden.
Kurset er også godkjent for lån i statens lånekasse.
Del kurset på sosiale medier: