Teori til fagprøven

Salgsfaget - Fagbrev for HK sine medlemmer

Kurs-id: 313213
Sted: AOFs lokaler
Timetall: 80
Kursstart Info: 27.04.2020 - 24.11.2020
Klokkeslett: 17:00 - 21:00
Påmeldingsfrist: 17.03.2020
Pris: kr 23500 + materiell og eksamensavgift
Antall dager: 20
Kontaktperson: Oscar Lindø
E-post: oscar.lindo@aof.no
Telefon: 474 51 828
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

NB!Etter anbefalinger fra helsemyndighetene vil dette kurset bli startet opp som nettundervisning, med livestreaming fra veileder frem til vi kan fortsette som klasseromsundervisning. Kurset vil derfor starte som normalt, meld deg på nå!

Er du kreativ og kan tenke deg å arbeide med salg og markedsføring? Eller har du lang erfaring fra salgsbransjen, men mangler formell kompetanse? Da er fagbrev som salgsmedarbeider det rette for deg!

Dette kurset går fast på tirsdager over 1,5 semester med eksamen november/desember 2020.

Kurset settes opp i samråd med Handel og Kontor  i Oslo/Akershus. Kurset er kun åpent for medlemmer av HK., noter i søknadsfeltet hvilken butikk du jobber i. Egen pris som avtalt med Handel og kontor og som annonsert via HK sine informasjonskanaler.

Kursets samlinger vil avholdes i Oslo sentrum.

Kurset er beregnet medlemmer av HK som jobber Akershus, vil trolig holdes i lokaler i Oslo slik at blir enklere reise for alle. Det er begrenset med plasser så her er det bare å melde seg på.

Dette kurset er for deg som har 4-5 års relevant arbeidserfaring innenfor salgsfaget.

Sentrale arbeidsområder for en salgsmedarbeider er

  • markedsstrategi, markedsføring og salgsarbeid
  • ulike salgsmetoder (telefonsalg, nettsalg, direktesalg, mersalg, gjenkjøp)
  • kommunikasjon og sosial samhandling
  • bruk av teknologiske hjelpemidler
  • inngående kunnskaper om bedriftens produkter   

 

Opplæringen skal forberede og kvalifisere deltagerne teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener innen salgsfaget. Salgsfaget er en komprimert utdanning for voksne. Den bygger på læreplanene for Vg1 Service og samferdselVg2 Salg, service og sikkerhet og Vg3 Salgsfaget (hovedfokus). Opplæringen følger Utdanningsdirektoratets læreplaner, men er spesielt tilpasset voksne. De som selv ønsker det, kan melde seg opp til offentlig tverrfaglig eksamen i Vg3 salgsfaget og deretter til fagprøven. Praksis må godkjennes av den fylkeskommunale Fagopplæringen. Fullført opplæring med bestått resultat fører frem til fagbrev. Yrkestittel er salgsmedarbeider.

 

Hovedområder i Vg3 Salgsfaget er:

Salgsforberedelse: Hovedområdet omfatter det å samle inn, tolke og bruke informasjon knyttet til markedsføringen av produkter og tjenester. Hovedområdet omfatter lønnsomhetsvurderinger, prisfastsettelse og innkjøp. Videre dekker det tilrettelegging av arbeidet i samsvar med gjeldende regelverk for internkontroll, helse, miljø og sikkerhet og bruk av IKT-systemer. 

Salg og oppfølging: Hovedområdet omfatter planlegging og gjennomføring av salg og mersalg av bedriftens produkter til ulike kundegrupper. Videre dekker det utøvelse av salgsfunksjonen i samsvar med bedriftens krav til service og lønnsomhet. I hovedområdet inngår penge- og dokumentbehandling, klage- og reklamasjonsbehandling og vurdering av salg og markedsføringsaktiviteter. 

 

Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond. Du kan også søke Fagforbundet  eller Handel og kontor. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon.

Vi hjelper gjerne med søknaden.Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: