Teori til fagprøven

Renholdsoperatør - Fagbrev - Virtuelt klasserom

Kurs-id: 353648
Sted: Virtuelt klasserom
Timetall: 120
Kursstart Info: 24.08.2021 - 24.05.2022
Klokkeslett: 09:00 - 13:00
Påmeldingsfrist: 05.01.2021
Pris: kr 23500,- (ekskl. materiell og eksamensavgift)
Antall dager: 30
Kontaktperson: Irene Mæland
E-post: irene.maeland@aof.no
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Renholdsoperatør - Fagbrev - Virtuelt klasserom

Moderne renhold krever kunnskaper og innsikt. Vaskebøtta og grønnsåpe er ikke lenger nok når en skal utføre et profesjonelt renhold. En bedrift med faglærte renholdere stiller sterkere i konkurransen når kvalitet er viktig!

Aktuelle arbeidsplasser er alle typer næringsbygg og virksomheter i offentlig og privat sektor. Eksempler på arbeidsplasser er skoler, barnehager, administrasjonsbygg, idrettsanlegg, kulturbygg, sykehus og sykehoteller, alders- og sykehjem, hoteller, butikker, kjøpesentre, transportmidler som buss, tog, fly og skip, verksteder, byggeplasser, fabrikker og andre produksjonslokaler. Renholdsoperatøren planlegger og utøver profesjonelt renhold.

 

Forkunnskaper:

Kurset er tilrettelagt for voksne med allsidig praksis i faget.

 

Gjennomføring:

Kurset er på dagtid, en dag i uken. Undervisningen foregår i virtuelt klasserom (kurset gjennomføres i sanntid/samtidig) med faglærere som har engasjement for faget. Vi benytter digital læringsplattform TEAMS , hvor det legges ut fagstoff, oppgaver og gis vurderinger. Påmeldte deltakere må ha pc med kamera og mikrofon, innlogging vil bli tilsendt.

 

Hovedområder i Vg3 Renholdsoperatørfaget er:

Planlegging

Hovedområdet handler om bruk av ulike systemer for planlegging og bruk av godkjente standarder for å ivareta innemiljøet. Det omfatter også bruk av tegninger og arbeidsbeskrivelser. Utvikling av renholdsplaner og vurdering av kostnadseffektive og ergonomiske metoder står sentralt. Risikovurdering og bruk av verneutstyr inngår. 

Renhold

Hovedområdet handler om ulike typer overflatebehandlinger i bygg og anlegg, installasjoner og transportmidler. Regelmessig periodisk renhold og spesialrenhold av behandlede og ubehandlede overflater inngår også. Valg og bruk av utstyr, kjemikalier og metoder står sentralt. Videre inngår estetikk og vurdering av egenskaper, tilstand og bruksområder for overflater og renholds objekter, i tillegg til helse, miljø og sikkerhet. Bruk av digitale verktøy for planlegging, informasjon og dokumentasjon inngår også

Bransjelære

Hovedområdet handler om fagets historie og plass i samfunnet. Det omfatter også arbeidsrutiner, kvalitetssikring og etikk. 

 

Undervisningsmateriell

Bøker: Renhold Grunnmoduler og Renhold Fagbrevmoduler av Else Liv Hagesæther, utgave 2018. Disse må deltakerne skaffe selv.

 

Finansiering

Er du medlem i en fagforening og du oppfyller kriteriene, kan du søke om stipend via LOs UtdanningsfondFagforbundet eller Handel og Kontor i Norge.

AOF Sør-Rogaland er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for utdanning. 

 

Meld deg på kurset nå og du er på vei mot fagbrev.

 

 

 

 Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: