Teori til fagprøven

Renholdsoperatør - Fagbrev - Virtuelt klasserom - dagtid - Gratis

Kurs-id: 335480
Sted: Virtuelt klasserom
Timetall: 122
Kursstart Info: 26.08.2020 - 19.11.2020
Klokkeslett: 09:00 - 13:00
Påmeldingsfrist: 26.08.2020
Pris: kr 0,-
Antall dager: 31
Kontaktperson: Irene Mæland
E-post: irene.maeland@aof.no
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Dette kurset er gratis for deg som er ansatt, permittert eller arbeidsledig. Du bør ha minimum 4 års relevant praksis innenfor faget. Kurset tilbys i hele landet. Ved påmelding må du oppgi seneste arbeidsgiver og arbeidsmarkeds status, men ingen videre dokumentasjon kreves.

 

Renholdsoperatørfaget

 

Moderne renhold krever kunnskaper og innsikt. Vaskebøtta og grønnsåpe er ikke lenger nok når en skal utføre et profesjonelt renhold. En bedrift med faglærte renholdere stiller sterkere i konkurransen når kvalitet er viktig!

Aktuelle arbeidsplasser er alle typer næringsbygg og virksomheter i offentlig og privat sektor. Eksempler på arbeidsplasser er skoler, barnehager, administrasjonsbygg, idrettsanlegg, kulturbygg, sykehus og sykehoteller, alders- og sykehjem, hoteller, butikker, kjøpesentre, transportmidler som buss, tog, fly og skip, verksteder, byggeplasser, fabrikker og andre produksjonslokaler. Renholdsoperatøren planlegger og utøver profesjonelt renhold.

 

Forkunnskaper:

Kurset er tilrettelagt for voksne med allsidig praksis i faget.

 

Gjennomføring:

Kurset er på dagtid, tre dager i uken. Undervisningen foregår i virtuelt klasserom (kurset gjennomføres i sanntid/samtidig) med faglærere som har engasjement for faget. Vi benytter digital læringsplattform TEAMS , hvor det legges ut fagstoff, oppgaver og gis vurderinger. Påmeldte deltakere må ha pc med kamera og mikrofon, innlogging vil bli tilsendt. I tillegg må du påregne tid til egenstudier og oppgaveløsning.

 

Hovedområder i Vg3 Renholdsoperatørfaget er:

Planlegging

Hovedområdet handler om bruk av ulike systemer for planlegging og bruk av godkjente standarder for å ivareta innemiljøet. Det omfatter også bruk av tegninger og arbeidsbeskrivelser. Utvikling av renholdsplaner og vurdering av kostnadseffektive og ergonomiske metoder står sentralt. Risikovurdering og bruk av verneutstyr inngår. 

Renhold

Hovedområdet handler om ulike typer overflatebehandlinger i bygg og anlegg, installasjoner og transportmidler. Regelmessig periodisk renhold og spesialrenhold av behandlede og ubehandlede overflater inngår også. Valg og bruk av utstyr, kjemikalier og metoder står sentralt. Videre inngår estetikk og vurdering av egenskaper, tilstand og bruksområder for overflater og renholds objekter, i tillegg til helse, miljø og sikkerhet. Bruk av digitale verktøy for planlegging, informasjon og dokumentasjon inngår også

Bransjelære

Hovedområdet handler om fagets historie og plass i samfunnet. Det omfatter også arbeidsrutiner, kvalitetssikring og etikk. 

Eksamen:

Oppmelding 15. september, teoretisk eksamen 26. november 2020. Eksamen- og fagprøveavgift dekkes IKKE.

 

Finansiering:

Gratis for ansatte, permitterte og arbeidsledige i denne bransjen. Hvis du er permittert, kan du delta uten å miste dagpengene dine.

 

Meld deg på kurset nå og du er på vei mot fagbrev.

 

 

 

 Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: