Teori til fagprøven

Hjulutrustning teori til fagbrev

Kurs-id: 345095
Sted: AOF Agders kurslokaler
Timetall: 120
Kursstart Info: starter 25. januar med eksamen i november 2021
Klokkeslett: 17:00 - 16:00
Påmeldingsfrist: 15.01.2021
Pris: kr 15500
Kontaktperson: Gro Monsen Høiby
E-post: gro.monsen.hoiby@aof.no
Mobil: 95791116
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Hjulutrustningsfaget et er en komprimert utdanning for voksne. Den bygger på læreplanene for Vg1 Teknikk og industriell produksjon, Vg2 Kjøretøy og Vg3 Hjulutrustningsfaget (hovedfokus).

Hovedområdene innen Vg3 Hjulutrustningsfaget er:

System og diagnose

Hovedområdet handler om oppbygging, standarder, klassifisering og krav til merking av dekk. Vurdering av skadeomfang og valg av reparasjonsmetoder inngår. Videre omfatter hovedområdet feilsøking og diagnostisering av dekk, felg, hjulbrems og styring. Det dreier seg også om bremse- og styringssystemenes påvirkning på hjulet og gummiblandingens og mønsterets betydning for kjøreegenskapene.

Reparasjon og vedlikehold

Hovedområdet omfatter reparasjon og utskifting av hjulutrustning på kjøretøy. Videre omfatter det valg, bruk og vedlikehold av verktøy og utstyr. Avfallshåndtering og regler for helse, miljø og sikkerhet inngår også i hovedområdet.

Kunde og bedrift

Hovedområdet omfatter veiledning av kunder i valg av hjulutrustning. Det omfatter også internkontroll, kvalitetssikring og kostnader knyttet til drift av virksomheten. Videre omfatter det bruk av ordre- og kommunikasjonssystemer.Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: