Teori til fagprøven

Helse- og oppvekstfag Vg2 - helsefagarbeider

Kurs-id: 365086
Sted: AOFs Kompetansesenter Fredrikstad Fokusgården
Timetall: 277
Kursstart Info: 06.01.2020- 27.05.2020
Klokkeslett: 09.00 - 15.00
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 34800
Kontaktperson: Venke Helen Mikalsen
E-post: venke.mikalsen@aof.no
Telefon: 69130410
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Alle som jobber i helsesektoren, har en meget viktig jobb i møte med mennesker i alle aldre. De jobber med syke mennesker, gamle mennesker og mennesker med nedsatt funksjonsevne samt mennesker som skal trenes opp etter en ulykke eller sykdom. 

Dette kurset som fører frem til fagbrev skal gi deg kunnskap nok til å hjelpe dem å mester livet og situasjonen de befinner seg i. 


Det er et stort behov for gode helsefagarbeidere på sykehus, institusjoner og i åpen omsorg, boliger for funksjonshemmede og andre tilbud for mennesker som har behov for pleie og omsorg. 


HVEM PASSER VG2 KURSET HELSEARBEIDERFAGET FOR?


Dette kurset er for deg som har fullført og bestått Vg1 helse- og oppvekstfag, eller grunnkurs i helse og sosialfag etter Reform 94.


*Kurset passer også for deg som kun trenger eksamen på Vg3 nivå, og ønsker å ta fagbrev gjennom praksiskandidat ordningen. 

 

HVORFOR FAGBREV SOM HELSEFAGARBEIDER?


Nødvendig og tilstrekkelig bemanning er en forutsetning for et velfungerende helsevesen. Nye behandlingsmuligheter, flere eldre og høyere levealder i befolkningen, vil øke behovet for helsepersonell i fremtiden. Helsefagarbeideren er en av de personellgruppene det vi bli sterk etterspørsel etter i tiden som kommer. (SSB, 2019)

 

 

LÆREPLAN FOR BARNE- OG UNGDOMSARBEIDER VG2


Vg2 helsearbeiderfaget er et spennende og variert kurs, der du lærer mye om menneskers fysiske, psykiske og sosiale utvikling, du lærer om sykdommer og sykdomsbehandling og ikke minst om forebyggende helsearbeid. Andre tema er ernæring, fysisk aktivitet, kommunikasjon og yrkesetikk og yrkesutøvelse. 


Hovedområdene i utdanningen er: Helsefremmende arbeid, kommunikasjon og samhandling og yrkesutøvelse. 


PS! I tillegg må du dokumentere 316 timer praksis. Har du ikke dette må du skaffe deg en praksisplass. 


 

HVORFOR VELGE AOF?

 

For mange er det å sette seg på skolebenken i voksen alder litt skremmende. AOF tilbyr undervisning tilpasset voksne. Vi har topp motiverte lærere med lang erfaring som veileder deg gjennom pensum og forbereder deg hele veie frem til eksamen. Vider får du:

  • Gratis rådgivning før du bestemmer deg.
  • Svært gode rabatter på våre grunnpakker.
  • Gratis nettbasert kurs i studieteknikk.
  • Tilgang til vår digitale læringsplattform.
  • Tid til fordypning i fagene.
  • Eksamens-trening.
  • Lyse og moderne lokaler.
  • Sentral beliggenhet, med gode kollektive forbindelser.

 

PRAKTISK INFORMASJON OM BARNE- OG UNGDOMSARBEIDER VG2

 

Eksamen: Du melder deg selv opp til eksamen. Eksamensavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp. Frist for oppmelding er 1. februar. All oppmelding skal skje via Internett til privatisweb.no

 

Vg2 helsefagarbeider avsluttes med 4 eksamener, (3 skriftlig og 1 muntlig). 


* For deg som ønsker å gå opp som privatist på Vg3 nivå er det kun 1 tverrfaglig eksamen. 

 

Finansiering: Kurset er godkjent for søknad om lån i Lånekassen. Søknaden finner du på http://lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Hoyere-utdanning/. Husk å levere/ sende inn deltakerkontrakt til AOF før du kan søke om lån og stipend.

 

Er du medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til kurset. Enkelte forbund har egne stipendordninger. Vi anbefaler at du kontakter ditt forbund for hvilke ordninger de tilbyr. 

 

Tilleggsopplysninger for minoritetsspråklige: Minoritetsspråklige søkere som ikke har fullført norsk grunnskole må dokumentere bestått norskprøve 3/B1 alle delprøver. 

 

 

VIL DU VITE MER OM HELSEARBEIDERFAGET VG2?

 

Da kan du ringe oss på telefon: 69 13 04 10, eller du kan melde deg på under.  

 

 

AOF - et skritt videre!Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: