Teori til fagprøven

Helse- og oppvekstfag 21-22 - utdanningsprogram - Vg1-Vg2 - Fredrikstad-Sarpsborg-Moss og Halden

Kurs-id: 362605
Sted: Østfold
Timetall: 484
Kursstart Info: 23.08.2021 - 09.06.2022
Klokkeslett: 09.00 - 15:00
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 65.400,-
Kontaktperson: Sissel J. Klingvall
E-post: sissel.iren.johansen.klingvall@aof.no
Telefon: 69 13 04 10
Mobil: 976 46 015
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Utdanningsprogrammet helse- og oppvekstfag representerer ulike arbeidsområder innenfor tilbudet av oppveksttjenester og helse- og sosialtjenester. Etter Vg1 helse og oppvekst velger du enten helsefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider i Vg2.

 

Utdanningsprogrammet helse- og oppvekstfag passer for deg som ønsker et sosialt yrke og som trives med å gi andre mennesker omsorg. Utdanningen passer for deg som ikke har noe utdanning fra før, eller for deg som ønsker å bytte yrke.

 

HVORFOR UTDANNINGSPROGRAMMET HELSE- OG OPPVEKSTFAG?

I Norge er det stort behov for personer med helse- og oppvekstfaglig utdanning både i helsesektoren og i oppvekstsektoren samtidig som det vanskeligere å få fast jobb innen disse yrkene uten faglig dokumentasjon. Utdanningen legger vekt på holdninger og ferdigheter, og å gjøre deg i stand til å jobbe med mennesker med fysiske, psykiske og sosiale behov i alle aldre. 

 

UTDANNINGSPROGRAMMET HELSE- OG OPPVEKSTFAGETS INNHOLD

Denne utdanningen gir deg mulighet til å velge om du vil ta fagbrev som helsefagarbeider eller som barne- og ungdomsarbeider. Har du fellesfag fra tidligere kan du etter eksamener gå rett ut som lærling i 2 år. Har du ikke fellesfag fra tidligere må du ta et år nummer 2 med fellesfag for å få et fullverdig kompetansebevis før du går ut som lærling i 2 år. 

Vg1 - Helse- og oppvekstfag: Du starter med helse og oppvekst som er grunnleggende utdanning. Hovedområdene i læreplanen er: Helsefremmende arbeid, yrkesforståelse og yrkesidentitet, kommunikasjon og samhandling. Har du ikke noe relevant praksis må du også ha 210 timer praktisk yrkesfaglig fordypning i tillegg. 

Vg2 - Helsefagarbeider: Opplæringen i faget skal utvikle evne til å møte mennesker med ulik kulturell bakgrunn i ulike livssituasjoner. Helsefagarbeideren skal kunne observere og bruke kunnskap om ulike sykdommer, skader og lidelser til å iverksette forebyggende eller behandlende tiltak. Hovedområdene i utdanningen er: Helsefremmende arbeid, kommunikasjon og samhandling og yrkesutøvelse. Har du ikke noe relevant praksis skal du også ha 316 timer praktisk yrkesfaglig fordypning i tillegg.

Vg2 - Barne- og ungdomsarbeider: Opplæringen i faget tar for seg hvordan man som barne- og ungdomsarbeider kan legge til rette for aktivitet, glede og livsutfoldelse for barn og unge. Hovedområdene i utdanningen er: Helsefremmende arbeid, kommunikasjon og samhandling og yrkesutøvelse. Har du ikke noe relevant praksis skal du også ha 316 timer praktisk yrkesfaglig fordypning i tillegg.

For deg uten fellesfag: Har du ikke fellesfag fra tidligere utdanningsløp trenger du år nummer 2 med fellesfagene for å få et fullverdig kompetansebevis. Da skal du ha fagene: norsk, matematikk, samfunnsfag, naturfag, engelsk og kroppsøving. (Disse fagene er ikke ink. i kursprisen). 

Lærlingtid: Lærlingetiden er 2 år.

 

PRAKTISK INFORMASJON

Opptakskrav: Det er ingen spesielle opptakskrav til denne utdanningen, men hva du har av utdanning fra tidligere er avgjørende for hva du trenger av fellesfag.

Eksamen: Du melder deg selv opp til eksamen via internett på Privatistweb. Vg1 avsluttes med 4 eksamener. Vg2 helsefag/barne- og ungdomsarbeider avsluttes med 4 eksamener (3 skriftlig og 1 muntlig). Trenger du fellesfag er det eksamener i alle fag.

Gjennomføring: Utdanningen er på dagtid mandag til onsdag. Torsdag og fredag er ment til å dekke krevet til praktisk yrkesfaglig fordypning. 

Finansiering: Utdanningen er godkjent for søknad om lån og stipend i Lånekassen. Søknaden finner du på: http://lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/hoyere-utdanning/
Du må ha levert deltakerkontrakt til AOF før du kan søke om lån og stipend. Er du medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om støtte til utdanning. Enkelte forbund har egne stipendordninger. Vi anbefaler at du tar kontakt med ditt forbund for hvilke ordninger de tilbyr.

Mulighet for avdragsfaktura: AOF tilbyr deltakere som ikke mottar lån fra Lånekassen mulighet for avdragsfaktura.

 

DETTE FÅR DU HOS AOF

Rådgivning: Hos oss får du gratis rådgivning før du starter om du ønsker det. Du bestemmer selv om denne rådgivningen skal foregå ved personlig oppmøte eller over telefon. 

Klasseromsundervisning: Dagen i klasserommet består først og fremst av forelesning med en av våre dyktige veiledere med spisskompetanse på å undervise voksne. Du får også tilgang til vår nettbaserte læringsportal. En undervisningstime er på 45 minutter.

Bygger på samme læreplaner: All opplæring bygger på samme læreplaner som i offentlig videregående skole. 

Eksamensforberedende undervisning: Vi legger stor vekt på eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva du kan forvente deg.

Rådgivning underveis i skoleåret: Du kan når som helst få en samtale med kompetanserådgiver underveis i skoleåret. Dette er selvfølgelig inkludert i prisen.

 

MELD DEG PÅ FREM TIL STUDIESTART

Påmeldingene blir behandlet i den rekkefølge de kommer inn. For å sikre deg en studieplass kan det være lurt å melde seg på så fort som mulig. Vi gleder oss til å se deg!Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: