Teori til fagprøven

Bransjeprogram mat og drikkevare Logistikkfaget - Fagbrev nettkurs

Kurs-id: 372665
Sted: AOF Innlandet
Timetall: 80
Kursstart Info: Fortløpende opptak og tilgang til kurset straks dersom du får plass.
Påmeldingsfrist: 31.12.2021
Pris: kr 0,-
Kontaktperson: Mette Kylgård
E-post: mette.kylgard@aof.no
Mobil: 908 78 611
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Dette kurset tilbys gratis med midler fra Bransjeprogrammet for mat- og drikkeindustrien. Kurset tilbys i hele landet. Det er noen krav til opptak som gjelder, se under:

Er det virkelig gratis?

 • Ja! Kursavgiften i sin helhet dekkes av Kompetanse Norge, dette inkluderer også pensumlitteratur.

Hvem kan ta disse kursene?

 • Disse kursene er gratis for deg som jobber med lager og/eller transport innen mat- og drikkeindustrien. Kurset tilbys i hele landet. Dette gjelder også for deg som er helt eller delvis permittert eller arbeidsledig. Ved påmelding må du oppgi informasjon om bransjetilhørighet, seneste arbeidsgiver og arbeidsmarkedsstatus, men ingen videre dokumentasjon kreves.

Når kan du ta kurs?

 • Bransjeprogrammene ønsker du starter opp så snart du har fått godkjent påmelding.  Vi anbefaler at du søker tidlig da plassene er begrenset

 Sentrale arbeidsområder for en logistikkoperatør er:

 • service, informasjon, veiledning, kundebehandling, kommunikasjon og etikk
 • ordrebehandling, lagerhold og emballering
 • klargjøring for forsendelser
 • sikring av gods
 • vektbegrensning og vektfordeling ved transport
 • effektiv og sikker forflytting av gods og varer
 • håndtering og transport av varer som krever spesiell behandling
 • bruk av manuelle og elektroniske verktøy for transport, vareflyt og dokumentbehandling
 • bruk og vedlikehold av teknisk utstyr 

Opplæringen skal forberede og kvalifisere deltagerne teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener innen logistikkfaget. Logistikkfaget er en komprimert utdanning spesielt tilpasset voksne. Den bygger på læreplanene for Vg1 Service og samferdselVg2 Transport og logistikk og Vg3 Logistikkfaget (hovedfokus). Opplæringen følger Utdanningsdirektoratets læreplaner, men er spesielt tilpasset voksne. De som selv ønsker det, kan melde seg opp til offentlig tverrfaglig eksamen i Vg3 logistikkfaget og deretter til fagprøven. Praksis må godkjennes av den fylkeskommunale Fagopplæringen. Fullført opplæring med bestått resultat fører frem til fagbrev. Yrkestittel er logistikkoperatør .

 Gjennomføring og eksamen

Ved å ta nettkurs styrer du gjennomføring av når du vil lære noe. Her får du tilgang til en link og logger deg på når det passer deg. Her er gjennomføringen sammensatt av tekst i nettkurs og læreboken, øvelsesoppgaver, refleksjonsoppgaver, Mulitple choice oppgaver, og innsendingsoppgaver.

Hver enkelt må melde seg opp til eksamen, eksamensdato er november 2021. Informasjon om oppmelding kommer når det er klart en gang i løpet av kurset. 

Påmelding
Ved påmelding må du oppgi informasjon om bransjetilhørighet, seneste arbeidsgiver og arbeidsmarkedsstatus, men ingen videre dokumentasjon kreves. Informasjonen oppgis i merknadsfeltet.

 

 Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: