Yrkesrettet utdanning

Nett- Smittevernkurs mot covid-19 i barnehager

Kurs-id: 352516
Sted: Nettkurs
Timetall: 2
Kursstart Info: 22.04.2020 - 31.12.2020
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 440
Kontaktperson: Turid Grav Indergaard
E-post: turid.indergaard@aof.no
Mobil: 41460320
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

 

Våren 2020 ble verden rammet av et virus med navn Korona (Covid-19) og ansatte i barnehage eller skole må ha kjennskap og informasjon når tilbudet åpner igjen. 

 

Koronaviruset lammet det norske samfunnet våren 2020 og gjennom dette kurs vil du få informasjon og råd om koronaviruset og hvordan man kan gjennomføre smittevern i barnehage eller skole.

Koronaviruset har vist seg og være et virus som smitter gjennom dråpesmitte og vi har alle et ansvar for å ha fokus på godt renhold og smittereduksjon i disse dager. 

Kurset: Smittevern mot covid-19 i barnehager

12. mars 2020 vedtok Helsedirektoratet å stenge skoler og barnehager for å stoppe spredningen av det nye koronaviruset, SARS-CoV-2. 20. april 2020 gjenåpnes barnehagene forutsatt at det etableres tilstrekkelige beskyttelsestiltak. Folkehelseinstituttet, Utdanningsdirektoratet og Helsedirektoratet har utarbeidet en veileder for hvordan barnehagene kan organisere hverdagen og samtidig sikre godt smittevern.

Dette kurset er i hovedsak basert på denne veilederen. Formålet med kurset er å gi barnehageansatte og foreldre til barn i barnehagen kunnskap om koronaviruset, sykdommen covid-19, andre liknende sykdommer som forkjølelse og influensa. Hovedfokus er på smittemåter, smittevern og tiltak. Hvordan unngå smitte i barnehager og hvordan beskytte personer i risiko. Barnehagens eier har ansvar for opplæring og sørge for at smitteverntiltakene er på plass.

Kurset har følgende læringsmål:

  • Sykdomslære om forkjølelse, influensa, koronaviruset og covid-19 hos barn.
  • Smittemåter og smitteverntiltak i barnehager ved covid-19.
  • God hygiene og godt renhold i barnehager under covid-19 epidemien.
  • Råd om redusert kontakthyppighet i barnehager under covid-19 epidemien.
  • Tiltak for de ansatte i barnehager ved covid-19 epidemien.
  • Tiltak for barn med kroniske sykdommer i barnehager under covid-19 epidemien.

Gjennom hele kurset skal kursdeltakeren svare på spørsmål. Riktige svar gir plusspoeng, gale svar gir minuspoeng. Et bestått kurs krever at du har minst 85 prosent korrekte svar, og du vil få kursbevis som dokumentasjon på gjennomført og bestått kurs.

Ansvarlige for kurset er redaksjonen i Norsk Elektronisk Legehåndbok: Terje Johannessen, professor i allmennmedisin. Silje Barlindhaug, spesialist i allmennmedisin. Ingard Løge, spesialist i allmennmedisin. Tor André Johannessen, lege. Peter Jost, spesialist i allmennmedisin.

NB! Er det ønskelig med bedriftsavtale på kjøp av flere kurs enn 10 nettkurs ta kontakt på 41460320 eller turid.indergaard@aof.noGå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: