Helse miljø og sikkerhet

Bransjeprogram mat og drikkevare bransjen risikovurdering nettkurs 2

Kurs-id: 361471
Sted: Nettkurs
Timetall: 1,5
Kursstart Info: 21.09.2020 - 15.05.2021
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 0
Kontaktperson: Monica Hegglid Berthelsen
E-post: monica.hegglid.berhelsen@aof.no
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

I samarbeid med Nodus As leverer AOF nettkurs for bransjeprogramet mat og drikkeindustrien

Dette kurset tilbys gratis med midler fra Bransjeprogrammet for mat- og drikkeindustrien. Det er noen krav til opptak som gjelder, se under:

Er det virkelig gratis?

· Ja! Kursavgiften i sin helhet dekkes av Kompetanse Norge.

Hvem kan ta disse kursene?

· Disse kursene er gratis for deg som jobber innen mat- og drikkeindustrien. Kurset tilbys i hele landet. Dette gjelder også for deg som er i jobb, helt eller delvis permittert eller arbeidsledig. Ved påmelding må du oppgi informasjon om bransjetilhørighet, seneste arbeidsgiver og arbeidsmarkedsstatus, men ingen videre dokumentasjon kreves. Du må kunne forstå, snakke og skrive norsk, da all undervisning foregår på norsk.

Påmelding

1.Ved påmelding må du oppgi informasjon om bransjetilhørighet, seneste arbeidsgiver og arbeidsmarkedsstatus, men ingen videre dokumentasjon kreves. Informasjonen oppgis i merknadsfeltet.

2.Du vil deretter motta et spørreskjema angående bransjetilhørighet. Dette skjemaet må sendes inn før din søknad kan bli vurdert og du kan bli tatt opp på kurset. Dersom dette ikke sendes inn vil det bli betraktet som at du trekker søknaden din.

3. Du vil få tilsend brukernavn og passord.

 

En risikovurdering med handlingsplan er viktig dokumentasjon på hvordan man arbeider med HMS i virksomheten og dette kurset gir en grunnleggende innføring i dette.

Arbeidstilsynet har utarbeidet tre skjemaer som kan brukes som støtte i arbeidet med kartlegging, risikovurdering, planlegging og dokumentasjon og disse benyttes i kurset.

Merk at det kan være krav til grundigere analyser og vurderinger hvis arbeidet inneholder eksempelvis kompliserte prosesser, farlige maskiner og kjemikalier.

Innhold:

  • Hva er risiko?
  • Kartlegging av risiko.
  • Risikodiagram.
  • Handlingsplan.
  • Utfylling av skjema.

Skjema for kartlegging og risikovurdering som brukes i kurset kan lastes ned fra hjemmesiden til Arbeidstilsynet. Kurset gir også opplæring i Sikker Jobb Analyse, også kalt "SJA".

 Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: