Studiekompetanse Spesiell

Fysikk 2

Kurs-id: 373929
Sted: Nettkurs
Timetall: 140
Kursstart Info: Når som helst - Hele året!
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 8.200,-
Kontaktperson: Frode Ingebrigtsen
E-post: nettkurs@aof.no
Mobil: 91137638
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Fysikk 2 er et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programområdet realfag. Faget gir 1 realfagspoeng.

Om faget
Fysikk 2 er mer teoretisk og matematisk orientert enn Fysikk 1.  Faget har tre hovedområder: Klassisk mekanikk, elektromagnetisme og kvantefysikk.

I mekanikken utvides den rettlinjede bevegelsen i Fysikk 1 til kastbevegelse, bevegelse på skråplan, sirkelbevegelse og bevegelse til objekter i verdensrommet under påvirkning av gravitasjonskrefter. Som en anvendelse av begrepet bevegelsesmengde studeres kollisjoner mellom to gjenstander. Det er også en kortfattet kvalitativ omtale av relativitetsteorien.

I elektromagnetismen behandles elektriske krefter og felter, magnetiske krefter og felter, og hvordan magnetiske felter kan skape en elektrisk spenning (induksjon).

I kvantefysikk beskrives noen fenomener som ikke kan beskrives ved såkalt klassisk fysikk. Eksempler er fotoelektrisk effekt, røntgenstråling, pardanning og Comptonstøt.

Kurset er svært eksamensrettet, og tidligere eksamensoppgaver blir presentert med en gang. Fordi det er mye stoff på kort tid, må man regne med en god del hjemmearbeid for å kunne oppnå et godt resultat.

Noen laboratorieforsøk som er aktuelle for muntlig eksamen er inkludert i kurset. Nettstudenter kan om ønskelig ta lab-kurs på en av Akademiets skoler.

Forkunnskaper
Det er nødvendig å ha tatt Fysikk 1 og Matematikk R1 (alternativt Matematikk S1 og S2). Det er en fordel å ha tatt Matematikk R2 eller å ta dette faget samtidig med Fysikk 2.

Omfang og støtte i Lånekassen
Fysikk 2 utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen.

Eksamen og fagkoder
Du må melde deg opp både til skriftlig og muntlig-praktisk eksamen.

REA3005 er fagkoden du skal bruke når du melder deg opp til skriftlig eksamen.
Fagkoden til muntlig-praktisk er REA3006. Begge påmeldinger skjer på Privatistweb.

Skriftlig eksamen er sentralgitt, som betyr at eksamensdatoen settes av Utdanningsdirektoratet.
Muntlig-praktisk eksamen er lokalgitt, som betyr at dato for eksamen settes av ditt eksamenskontor.Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: