Studiekompetanse Generell

Norsk

Kurs-id: 373755
Sted: Nettkurs
Timetall: 393
Kursstart Info: Når som helst - Hele året!
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 11.500,-
Kontaktperson: Frode Ingebrigtsen
E-post: nettkurs@aof.no
Mobil: 91137638
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Norsk muntlig og skriftlig er ett av de seks minstekravs fagene som gir studiekompetanse.

Om faget
Norsk er et sentralt fag for kulturforståelse, kommunikasjon og dannelse. Faget bygger på et tekstbegrep som inkluderer muntlige, skriftlige og sammensatte tekster, der skrift, lyd og bilder spiller sammen. God skriftlig og muntlig fremstillingsevne er et helt sentralt i både utdanning og yrkesliv, og norsk er derfor et viktig redskapsfag.

Undervisningen i norsk er delt inn i en skriftlig og en muntlig del. Vi gjennomgår ulike oppgavetyper som blir gitt til eksamen, og du får mange tips om hvordan du kan disponere besvarelsen din. Du vil jobbe både med hovedmål og sidemål. Undervisningen i muntlig er delt i to hovedtemaer; språk og litteratur. Her går vi gjennom norsk språkhistorie og litteraturhistorie, fra vikingtiden og opp til våre dager.

Forkunnskaper
Fullført grunnskole eller tilsvarende

Omfang og støtte i Lånekassen
Norsk utgjør 393 årstimer, dette tilsvarer 47% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over to semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen.

Eksamen og fagkoder
Privatister som skal ta norsk studiespesialisering eller 23/5 regelen skal melde seg opp til eksamen på Privatistweb i følgende koder:
NOR1211- Norsk hovedmål
NOR1212- Norsk sidemål
NOR1213- Norsk muntlig

Privatister som skal ta norsk som påbygging med eller uten fagbrev etter yrkesrettet utdanningsløp skal melde seg opp til eksamen på Privatistweb i følgende koder:
NOR1231- Norsk hovedmål
NOR1232- Norsk sidemål
NOR1233- Norsk muntlig

Det er tre eksamener i norsk, én skriftlig sentralgitt eksamen i hovedmål, én i sidemål, samt en lokalgitt, muntlig eksamen. Dato for lokalgitt eksamen settes av ditt eksamenskontor.Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: