Studiekompetanse Generell

Historie

Kurs-id: 373874
Sted: Nettkurs
Timetall: 169
Kursstart Info: Når som helst - Hele året!
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 7.900,-
Kontaktperson: Frode Ingebrigtsen
E-post: nettkurs@aof.no
Mobil: 91137638
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Historie er ett av de seks minstekravsfagene som gir studiekompetanse.

Historie er et fellesfag og inngår som ett av de sju minstekravsfagene som gir generell studiekompetanse etter 23/5 regelen.

Forkunnskaper:

Fullført grunnskole eller tilsvarende.

Beskrivelse av faget:

Historie er et fag som tar for seg menneskenes historie fra antikken til i dag. Vi tar deg gjennom de historiske periodene med fokus på utvikling og endring. Du vil lære å se de lange linjene, det store bildet, men også de høre om de rare kuriositetene. Historiefaget har utviklet seg mye de siste tiårene, og det er nå mer fokus på hvorfor noe har skjedd, og konsekvensene av dette, ikke bare at noe skjedde en gang for lenge siden. Historie er et viktig fag for å forstå verden rundt seg, og hvordan samfunnet har blitt som det har blitt.

Læreplanen i historie er omfattende, og temaene mange. I timene vil det derfor være fokus på det som er aktuelt for eksamen, i tillegg til muntlig eksamensøving. Faget vil gi de nødvendige verktøyene for å disponere og gjennomføre en muntlig eksamen i historie. Dersom du skal ta historie påbygg i stedet for studiespesialisering kan du også gå på dette kurset. Læreplanen er noe kortere for påbygg, men det er i hovedsak kun europeisk middelalder og oppdagelsesreiser og kulturmøter som påbyggelever ikke trenger til eksamen.

Omfang og støtte i Lånekassen:

Historie utgjør 169 årstimer, dette tilsvarer 40% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester.

Historie påbygg utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen

Fagkoder og eksamensform:

Eksamen i historie er muntlig. Eksamen er lokalt gitt, og dato for lokalt gitt eksamen settes av ditt eksamenskontor (Privatistweb).

Fagkode historie studiespesialiserende linje: HIS1002

Fagkode historie påbygg: HIS1003Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: