Studiekompetanse Generell

Geofag 1

Kurs-id: 373974
Sted: Nettkurs
Timetall: 140
Kursstart Info: Når som helst - Hele året!
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 7.900,-
Kontaktperson: Frode Ingebrigtsen
E-post: nettkurs@aof.no
Mobil: 91137638
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Geofag 1 gir en innføring i oppbygningen av jorda og to av prosessene som former overflaten til jorda.

Geofag 1 et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programområdet realfag. Faget gir 0,5 realfagspoeng. Du kan bygge videre med Geofag 2 for å oppnå full fordypning i programfaget.

Om faget
Geofag består av 3 programfag: Geofag 1, Geofag 2 og Geofag X. Geofag 1 og Geofag 2 er bygd opp slik at de kan velges uavhengig av hverandre. Geofag X er spesielt beregnet på elever på Vg2 som velger matematikk programfag. Det er bare Geofag 1 og Geofag 2 som gir full fordypning.
Geofag 1 og Geofag X har tre hovedområder felles: jorda i forandring, naturkatastrofer og geofaglig verktøykasse. Geofag 1 omfatter i tillegg hovedområdet geoforskning.

Forkunnskaper
Anbefales på det sterkeste at du har et godt grunnlag fra geografi og naturfag. Eventuelt kan disse fagene tas parallelt. Det er også en fordel å ha tatt andre realfag, spesielt Fysikk 1 eller å ta dette parallelt med Geofag 1.

Omfang og støtte i Lånekassen
Geofag 1 utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen

Eksamen og fagkoder
REA3008 er fagkoden du skal bruke når du melder deg opp til privatisteksamen på Privatistweb.
Eksamensformen er muntlig-praktisk. Eksamen er lokalgitt, som betyr at dato for eksamen settes av ditt eksamenskontor.Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: