Studiekompetanse Generell

GENS - Påbygg Vg3 Yrkesfag med fagbrev - dag - Haugesund - 2021-22

Kurs-id: 368103
Sted: AOF Haugaland Kurssenter
Timetall: 450
Kursstart Info: 13.09.2021 - 03.06.2022
Klokkeslett: 08.15 - 15.30
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 49500,- (ekskl. materiell og eksamen)
Kontaktperson: Anne Tove Bjørgen Hammer
E-post: anne.tove.hammer@aofvestlandet.no
Telefon: 52 70 89 95
Mobil: 412 08 062
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Dette programmet passer for deg som har tatt yrkesfaglig utdanning og fullført med fagbrev, eller om du er lærling og ønsker å ta påbygg ved siden av jobb. Det passer også for deg som kun har tatt 2 år yrkesfaglig studieretning og er over 23 år. Du kan da fullføre med 23/5 – regelen.

Fagene som inngår i dette programmet er

Dersom du har tatt utdanningen din innenfor Reform 94 eller Kunnskapsløftet, er du allerede ferdig med Samfunnsfag og Engelsk. Er utdanningen din eldre enn dette, ta kontakt med oss, så finner vi ut hvilke av fagene du trenger for å få generell studiekompetanse. Du finner dette kurstilbudet også på kveldstid. Se vår prisliste her!

Gratis veiledning

Dersom du er usikker på hvilke fag du trenger eller trenger veiledning i forhold til utdanningsvalg, er dette noe vi tilbyr gratis. De som deltar på opplæring hos oss, får også gratis veiledning underveis både i forhold til undervisningen som pågår og i forhold til fremtidige planer. Ta kontakt med vår kompetanserådgiver for avtale. 

Finansiering

Det å melde seg på full plass påbygg dagtid, gir rabatt i forhold til å melde seg på de samme fagene enkeltvis. 

Programpakken er godkjent for lån i Lånekassen. Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond, mens blant annet Fagforbundet og Handel og kontor har egne stipendordninger. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon. 

Eksamen

Alle fag avsluttes med privatisteksamen. Frist for oppmelding til eksamen høsten er 15. september, og for våren er det 1. februar. All oppmelding til eksamen skal skje til Rogaland fylkeskommune via https://privatist.inschool.visma.no/.

Spesielt om matematikk

Dersom det er lenge siden du har gått på skole, anbefaler vi at du i stedet for 2PY tar Matematikk 1P+2P. Undervisning i 2PY forutsetter at du husker hva du lærte i matematikk tidligere. Du kan allikevel melde deg opp til 2PY-eksamen. 

Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.

Vi legger vekt på å forberede deg til studier på høyere nivå og har derfor fokus på «ansvar for egen læring». Vi vil i starten av skoleåret gi deg opplæring i studieteknikk, og du kan når som helst be om hjelp til å få laget din egen studieplan. Du kan også få veiledning på hvilken studieteknikk som passer best for deg.

Klasseromsundervisning

Vi har klasseromsundervisning i alle fag, og har en dyktig lærerstab som er vant til å jobbe med voksne og tilpasser innholdet i undervisningen i forhold til dette.

Våre lærere

Våre lærere er interesserte og engasjerte i faget sitt og jobber for at du skal lykkes. For oss er det viktig å vite hva du som deltaker mener om undervisningen og oppfølgingen du får. I løpet av skoleåret ber vi derfor våre deltakere om å evaluere bl.a. lærerne våre. Evalueringen er anonym. Vi har tillitsvalgte i alle klasser og har en god dialog med disse gjennom skoleåret. Dette gjør vi som et ledd i at du skal lykkes med de valgene du har tatt. 

Dette sier noen av våre deltakere:

  • «Jeg har fått god oppfølging av lærerne og administrasjonen.»
  • «Greit opplegg, og ikke minst at det så ut som det var mulig å kunne oppfylle de målene jeg hadde satt meg.»
  • «Synes kurset virker utrolig bra planlagt, lærerne er flinke, også til å holde seg på rett spor, så om man møter forberedt så har man alle gode sjanser for å bestå kurset, til og med gå ut med gode karakterer.» 
  • «Veldig eksamensrettet, noe jeg ser på som en fordel.»

 

 Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: