Studiekompetanse Generell

Generell studiekompetanse etter 23-5-regelen H21 DAG

Kurs-id: 364139
Sted: Sarpsborg
Timetall: 700
Kursstart Info: 06.09.2021
Klokkeslett: Dagtid
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 63.100,-
Kontaktperson: Linda J. Bakkland
E-post: linda.j.bakkland@aof.no
Telefon: 69 13 04 10
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Generell studiekompetanse med 23/5- regelen er først og fremst for deg som har liten eller ingen utdanning etter ungdomsskolen. Er du 23 år eller eldre og kan dokumentere 5 års yrkeserfaring/skolegang, trenger du å bestå alle fag før du kan søke opptak til universitet eller høyskole: 

  • Norsk (393 årstimer)
  • Engelsk (140 årstimer)
  • Matematikk (224 årstimer)
  • Naturfag (140 årstimer)
  • Historie (140 årstimer)
  • Samfunnsfag (84 årstimer)
     

DETTE FÅR DU SOM DELTAKER HOS AOF

Gratis rådgivning: Hos oss får du gratis rådgiving før du starter, om du ønsker det. Vi hjelper deg med å finne de fagene du trenger for å oppnå generell studiekompetanse for å nå drømmene dine videre. Du velger selv om du vil avtale personlig møte, eller om du vil ha rådgiving på telefon.

Du kan selvsagt også be om rådgivning med en av våre kompetanserådgivere underveis i skoleåret. 

Klasserommet: Dagene i klasserommet hos oss i AOF består først og fremst av forelesning med en av våre mange dyktige lærere. Til sammen utgjør hele utdanningen med 23/5-regelen 752 undervisningstimer.

Bygger på samme lærerplan: All opplæring bygger på de samme læreplaner som brukes i offentlig videregående skole.

Eksamensforberedende undervisning: Trenger du å trene på selve gjennomføringen av privatisteksamen? Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av skoleåret og jobber oss gjennom tidligere eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva du kan forvente deg.

Nettkurs i studieteknikk: Trenger du tips til hvordan du kan jobbe mest mulig effektivt med fagene? Dette og mye mer vil du lære på nettkurset i studieteknikk, som du får gratis når du starter skoleåret på AOF. Du kan også når som helst be om hjelp til å få laget din egen studieplan.

 

PRAKTISK INFORMASJON OM STUDIEKOMPETANSE MED 23/5- REGELEN

Eksamen: Alle fag avsluttes med privatisteksamen. Eksamensavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til eksamen. Frist for oppmelding til eksamen er 1. februar. All oppmelding til eksamen skal skje via internett til privatisweb.

Finansiering: Utdanningen er godkjent for søknad om lån i Lånekassen. Søknaden finner du på http://lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Hoyere-utdanning/. Husk å levere/ sende inn deltakerkontrakt til AOF før du kan søke om lån og stipend.

Er du medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. Enkelte forbund har egne stipendordninger. Vi anbefaler at du kontakter ditt forbund for hvilke ordninger de tilbyr. 

 

Forkunnskaper: For å delta på undervisningen på videregående skoles nivå må det dokumenteres kunnskap og kompetanse på nivå med norsk grunnskole

Tilleggsopplysninger for minoritetsspråklige: Minoritetsspråklige søkere som ikke har fullført norsk grunnskole må dokumentere bestått norskprøve 3/B1 alle delprøver.

 

VIL DU VITE MER OM GENERELL STUDIEKOMPETANSE?

Har du spørsmål om du oppfyller kravene til å ta denne pakkeløsningen, eller andre spørsmål om veien fram mot generell studiekompetanse? Ta kontakt så hjelper en av våre kompetanserådgivere deg!Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: