Studiekompetanse Spesiell

Psykologi 2

Kurs-id: 374103
Sted: Nettkurs
Timetall: 140
Kursstart Info: Når som helst - Hele året!
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 8.200,-
Kontaktperson: Frode Ingebrigtsen
E-post: nettkurs@aof.no
Mobil: 91137638
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Psykologi 2 er et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programområdet språk, samfunnsfag og økonomi.

Om faget
Faget handler om ulike psykologiske retninger og om psykologiens bruksområder i samfunnet i dag. Psykologi 2 er fokusert på individet som en del av det sosiale fellesskapet. Det dreier seg om grupper, roller, verdier og holdninger, og om sosial kompetanse, ledelse og makt. Faget beskriver ulike kommunikasjonsmåter og samhandling, nærmere bestemt om kommunikasjon på tvers av og innenfor ulike kulturer. Det omfatter også kommunikasjon knyttet til massemedia og digital kommunikasjon. Kildebruk og kildekritikk inngår i hovedområdet. Et annet hovedområde handler om ulike typer forebyggende helsearbeid. Det dreier seg om ulike psykiske vansker, og hvordan disse kan forebygges og behandles.

Forkunnskaper
Det er ikke et krav om å ha tatt psykologi 1, men det er en fordel for å lykkes med psykologi 2. Det er anbefalt at man har kunnskap om de ulike psykologiske perspektivene.

Omfang og støtte i Lånekassen
Psykologi 1 utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være
støtteberettiget i Lånekassen.

Eksamen
Eksamensformen er skriftlig. Eksamen er sentralgitt, som betyr at dato for eksamen settes av utdanningsdirektoratet (udir.no).

Fagkode
Privatister som skal ta eksamen melder seg opp med fagkoden SAM3038.Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: