Studiekompetanse Spesiell

Biologi 1

Kurs-id: 373787
Sted: Nettkurs
Timetall: 140
Kursstart Info: Når som helst - Hele året!
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 7.900,-
Kontaktperson: Frode Ingebrigtsen
E-post: nettkurs@aof.no
Mobil: 91137638
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Biologi 1 et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programområdet realfag. Faget gir 0,5 realfagspoeng. Du kan bygge videre med Biologi 2 for å oppnå full fordypning i programfaget.

Om faget
I Biologi 1 er det lagt vekt på kunnskap både knyttet til planter, dyr og en rekke ulike organismer både på mikro og makronivå. I bakgrunnen med dette ser man at disse organismene vil ha en rekke tilpasninger som gjør at de kan overleve i varierte miljøer og føre arten videre. Eksempelvis ser på formeringen, gassutvekslingen og sirkulasjonen til de vanligste planter og dyr, vi ser på hvordan hormon- og nervesignaler sendes hos planter og dyr, samt hvilke prosesser som foregår i de ulike celletypene hos en rekke sammensatte og enklere organismer. Labarbeid blir en viktig del av dette, hvor undersøkelser av plante og dyre-vev blir en stor andel av arbeidet.

Tar du faget som nettstudier, viser vi øvelsene, men du kan også melde deg på labkurs ved våre stedbaserte privatistkurs.

Forkunnskaper
140 timer naturfag og 140 timer matematikk 1T fra VG1 Studiespesialisering eller fra VG1+VG3 yrkesfaglig utdanningsløp. Det er ellers ingen spesielle forkunnskaper fra Biologi 1 som kreves. Det er svært lite overlapp mellom kompetansemålene i fagene, slik at man godt kan ta fagene uavhengig av hverandre. (Eksempelvis Biologi 2 alene, selv uten å ha tatt biologi 1)

Omfang og støtte i Lånekassen:
Biologi 1 utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen.

Eksamen
Eksamensformen er muntlig-praktisk. Eksamen er lokalgitt, som betyr at dato for eksamen settes av ditt lokale eksamenskontor.

Fagkoder
REA3001 er fagkoden du skal bruke når du melder deg opp til privatisteksamen på Privatistweb.Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: