Fellesfagene yrkesfag

Matematikk 1PY

Kurs-id: 373714
Sted: Nettkurs
Timetall: 84
Kursstart Info: Når som helst - Hele året!
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 4.500,-
Kontaktperson: Frode Ingebrigtsen
E-post: nettkurs@aof.no
Mobil: 91137638
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

1PY består av 3 hovedemner: Tall og algebra, Geometri og Økonomi.

Forkunnskaper
Det er ingen krav til forkunnskaper for å ta 1PY annet enn bestått grunnskole. Men det er en fordel å kjenne til og å kunne bruke regnearket Excel og det digitale verktøyet Geogebra. Akademiet kan gi kurs i bruk av Geogebra og i Excel, hvis det er behov.

Utstyr
Når du tar matematiske fag som privatist anbefaler vi at du har en Windows PC eller Mac tilgjengelig. Andre enheter som for eksempel iPad og Chromebook er ikke å anbefale til arbeide med Excel eller GeoGebra. Du er selv ansvarlig for å ha nødvendig utstyr tilgjengelig.

Omfang og støtte i Lånekassen
Matematikk 1PY utgjør 84 årstimer, dette tilsvarer 20%? studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen. Se Lånekassen for mer informasjon.

Eksamen og fagkode
Du må selv melde deg opp til skriftlig eksamen i 1PY via nettsiden Privatistweb. Når du melder deg opp skal du bruke fagkoden MAT1001.

For privatister er skriftlig eksamen i 1PY lokalgitt, som betyr at eksamensdatoen bestemmes av Fylkeskommunen.

Eksamenstid i 1PY er 4 timer og består av 2 deler. Del 1 er 1,5 time, og er uten hjelpemidler. Del 2 er 2,5 time, og det er lov å benytte hjelpemidler som kalkulator, Excel, Geogebra, notater og bøker. Hjelpemidler som kan benyttes til kommunikasjon er ikke lov. Se under Privatistweb eller Utdanningsdirektoratet for mer informasjon.Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: