Studiekompetanse Spesiell

En del studier på høyere nivå krever mer enn generell studiekompetanse. Det betyr at du i tillegg til generell studiekompetanse må ta ekstra realfag for å kvalifisere deg til å søke opptak. Alle studier har egne opptakskrav slik at det er alltid lurt å sjekke hvilke krav som gjelder for studiet du ønsker. Dette gjelder blant annet studier som medisin, veterinær, ingeniør, teknologi etc. Fag som kan tilbys innenfor dette området er matematikk, fysikk, kjemi og biologi.

Passer for deg som

Kursene passer for deg som har generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse og trenger et eller flere realfag for å kvalifisere deg til et bestemt studium.

Fagene er ypperlige for deg som ønsker å få ekstra realfagspoeng for å styrke din totale poengsum i søknad mot høgskole eller universitet. Du kan ta med deg inntil 4 realfag- og språkpoeng når du søker på høyere utdanning.

Kursene passer også for deg som skal forbedre karakterer i disse fagene.

Hvorfor spesiell studiekompetanse

For å kvalifisere deg til enkelte utdanninger må du også ha realfag. Du vil finne informasjon om opptakskravene til de ulike studiene på Samordna opptak. Dersom du er i tvil om hva som gjelder deg, kan du ta kontakt med en av våre rådgivere så hjelper vi deg.