Studiekompetanse Generell

GS Historie - Dagtid Sarpsborg

Kurs-id: 317488
Sted: Sarpsborg
Timetall: 84
Kursstart Info: 02.09.2019
Klokkeslett: 3 timer per uke
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 13.400,-
Kontaktperson: Linda J. Bakkland
E-post: linda.j.bakkland@aof.no
Telefon: 69 13 04 10
Mobil: 918 76 023
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Historie er ett av de seks fagene som inngår i generell studiekompetanse. Faget er beregnet for deg som ønsker å oppnå generell studiekompetanse, og/eller for deg som ønsker å forbedre din eksisterende karakter.

Historiefaget dekker pensum for 140 læreplanfestede timer.

 

LÆREPLAN I HISTORIEFAGET

Historiefaget tar for seg viktige begivenheter i norsk og internasjonal historie fra førhistorisk tid, de første sivilisasjonene, og antikkens Hellas og Roma, middelalder og vikingtid, det kapitalistiske samfunn, renessansen og reformasjon, revolusjonstid og frem til industrialisering og det moderne samfunnet vi er en del av. I tillegg til å lære hva som faktisk skjedde skal man også lære å forstå årsakene til de sentrale historiske hendelser, som for eksempel 1. og 2. verdenskrig.

Undervisningen følger gjeldende læreplan for fellesfag i historie.

 

DETTE FÅR DU HOS AOF ØSTFOLD

Gratis rådgivning: Hos oss får du gratis rådgivning før du starter, om du ønsker det. Du velger selv om du vil avtale et personlig møte, eller om du vil ha rådgivning på telefon.

Du kan selvsagt også få rådgivning hos en av våre kompetanserådgivere underveis i skoleåret.

Klasserommet: Dagene i klasserommet består først og fremst av forelesning med en av våre dyktige lærere. Du får også tilgang til vår digitale læringsplattform.

Eksamensforberedende undervisning: Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av skoleåret og jobber oss gjennom tidligere eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva du kan forvente deg.

 

PRAKTISK INFORMASJON OM HISTORIEFAGET

Gjennomføring: Undervisningen gjennomføres på dagtid over to semestre, med oppstart i september 2019, og avsluttes med eksamen våren 2020.

Eksamen: Alle fag avsluttes med privatisteksamen. Eksamensavgiften er ikke inkludert i skoleprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til eksamen. Frist for oppmelding er 1.februar. All oppmelding skal skje elektronisk via privatistweb.no 

I historiefaget er det en muntlig eksamen. 

Tilleggsopplysninger for minoritetsspråklige: Minoritetsspråklige søkere som ikke har fullført norsk grunnskole må dokumentere bestått norskprøve 3/B1 alle delprøver.

 

MELD DEG PÅ HISTORIEFAGET FREM TIL SKOLESTART

Påmeldingene blir behandlet i den rekkefølge de kommer inn. For å sikre deg en skoleplass kan det være lurt å melde seg på så fort som mulig. Vi gleder oss til å se deg til skolestart i september 2019. Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: