Helse miljø og sikkerhet

Truckføreropplæring, teori T1 - T5

Kurs-id: 318958
Sted: Østfold
Timetall: 28
Kursstart Info: 02.03.20 - 06.03.20
Klokkeslett: 17:00 - 21:00
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 5995
Kontaktperson: Jan-Erik Kristiansen
E-post: jan-erik.kristiansen@aof.no
Telefon: 69 13 04 10
Mobil: 975 19 345
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

 

Oppgitt pris dekker alt, du får kompetansebevis i klasse T2 og T4.
Undervisning mandag t.o.m fredag i uke 10, start kl. 14:00.

 

 

Arbeidsmiljøloven krever teoretisk og praktisk opplæring av alle som kjører truck. Ved å utdanne truckførere, reduseres risikone for skader og ulykker. Derfor blir opplæringen en lønnsom innvistering. Utdannede truckførere reduserer riskikoen for skader på personer, gods og bygninger.

 

Med truckførerbevis er du mer attraktiv for arbeidsgivere, og du stiller sterkere hvis du er jobbsøker.

 

Sertifisert sikkerhetsopplæring på truck/truckfører

Riktig bruk av truck har stor betydning for sikkerheten både for fører og annet personell som deltar i arbeidsoperasjoner.
Feilvurderinger kan få store konsekvenser og føre til alvorlige skader på truckfører, øvrig personell samt materiell og omgivelser.
Kjøring av truck uten godkjent sikkerhetsopplæring er brudd på lov og regelverk og dermed straffbart.
Sertifisert sikkerhetsopplæring (Truckførerbevis) kreves av enhver som skal kunne føre truck med permanent førerplass og truckførerbeviset kan bare tas gjennom kurs hos en godkjent (sertifisert) opplæringsbedrift.
 

Målgruppe:

En hver som skal kunne bruke truck på lovlig vis, også vikarer, vedlikeholdspersonell og arbeidsledere skal ha gyldig truckførersertifikat. Dette er et krav fra myndighetene som er nedfelt i Arbeidsmiljøloven, Forskrift om bruk av arbeidsutstyr, best.nr.555
 

Kursinnhold:

Hensikten med opplæringen er å gi truckførere en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i sikker bruk av trucker, slik at uhell og ulykker kan unngås. Opplæringen skal gi kandidatene god innsikt i prinsippene for truckers konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk. Teoridelen er felles for truckklassene T1, T2, T3, T4 og T5.
 

Kursgjennomføring:

Kurset gjennomføres i henhold til godkjent læreplan med en teoridel på 28 timer som innebærer modul 1.1, modul 2.2 og modul 3.2. Praksisdelen gjennomføres på forespørsel.
 

Dokumentasjon:

Etter bestått teoretisk og praktisk prøve utstedes dokumentasjon i form av godkjent truckførerbevis i bankkortformat med bilde i henhold til forskriftskrav utstedt av AOF Norge som sertifisert opplæringsvirksomhet
 

I tillegg kan vi tilrettelegge for deg

  • Hvis du kun trenger teori, noe som forutsetter fadderkjøring i egen bedrift, kan vi tilpasse dette.
  • Trenger du praksiskjøring, kan vi ordne det.
  • Vi skreddersyr gjerne eget bedriftsinternt kurs for din bedrift.


Gjør som mange andre har gjort før deg, meld deg på kurs gjennom AOF Østfold i dag og stå sterkere rustet i konkurransen om jobbene!

 Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: