Lånekassen

De fleste av våre utdanninger er godkjent for stipend og lån i Lånekassen. Så snart du har fått studieplass (kontrakt), kan du søke Lånekassen om stipend og lån. Du kan kun søke på nett.

 

Når kan jeg søke om støtte hos Lånekassen?

Du kan søke om støtte i Lånekassen først når du har meldt deg på utdanning hos oss. Først når vi har mottatt din påmelding kan vi bekrefte overfor Lånekassen at du er student hos oss. 
 
Det er ikke anledning til å ta forbehold om at du får støtte hos Lånekassen. Angrefristen på 14 dager etter at du har mottatt kursbekreftelsen fra oss er gjeldende selv om du får avslag på støtte.
 
AOF Østfold tar hensyn til Lånekassens utbetaling i forhold til betalingsfristen av kursavgiften. Du må ha krysset av for dette i påmeldingen. Innbetalingen av kursavgiften må skje umiddelbart etter at du har mottatt pengene fra Lånekassen.
 
 

Hvordan går jeg frem for å søke om støtte?

Gå inn på Lånekassen sine sider og klikk på den grønne «Logg inn»-knappen.
Hvis du er ny bruker, må du registrere deg med MinID-pinkode for å få et brukernavn og passord. Hvis du allerede har gjort dette logger du inn med fødselsnummer og passord.
 Velg ønsket tjeneste ved å trykke på «Søknader». Du må da velge «Gå til søknad» under Høyere og annen utdanning.
 
Fyll ut søknaden trinn for trinn. Velg AOF Østfold som Lærested og den utdanningen du har søkt på under Utdanning.
  1. Generell studiekompetanse: Voksenopplæring, Studiespesialisering
  2. Yrkesfag/fagbrevutdanninger: Voksenopplæring, praksiskandidater
  3. 2 årig Fagskole: Fagskole, og fagretning
 

Søknadsfrister

Søknadsfrister for å få støtte til utdanningen er:
  • 15. november for høstsemesteret (gjelder ikke om utdanningen starter etter 1. november)
  • 15. mars for vårsemesteret (gjelder ikke om utdanningen starter etter 1. mars)
Starter du utdanningen på høsten og skal søke Lånekassen, kan du søke for hele skoleåret (høst og vår). Starter du utdanningen på vår semesteret, gjelder søknaden kun for vårsemesteret og du må dermed søke på nytt for høstsemesteret.
 
 

Når får jeg utbetaling fra Lånekassen?

Lånekassen har lang behandlingstid, så vi anbefaler deg derfor å søke så fort som mulig. Du kan se dato for forventet ferdigbehandling på Lånekassens Dine Sider.
Du får svaret på Dine sider med en gang søknaden er ferdig behandlet. Du kan se resultatet, og hvor mye du eventuelt har fått, i Postkassen din på Dine sider. Skolestedet på bekrefte ditt oppmøte før du får pengene utbetalt.
Dersom du ikke har samtykket til elektronisk kommunikasjon, tar det rundt en uke før du mottar svar per post.
 

Signer elektronisk hos Lånekassen

Hvis du har BankID eller Buypass kan du nå signere avtale om støtte fra Lånekassen på «Dine sider» på www.lanekassen.no. Ved å velge å signere elektronisk slipper du å vente på at brevet skal komme i posten, signere det, for så å sende det tilbake.
 
For mer informasjon, gå inn på www.lanekassen.no.

Del kurset på sosiale medier: