FORDELENE MED Å TA FAGBREV ER STORE!

Enten du er 25 år eller 50 år, om du har jobbet 5 år eller 20 år er fordelene med fagbrev mange.

Det er mange som er i full jobb, og har vært det lenge, uten å fullføre videregående opplæring. Kanskje du tenker at fagbrev er unødvendig, eller kanskje du grøsser bare ved tanken på å gå tilbake til skolebenken. Eller så har tiden bare «løpt» ifra deg, selv om du egentlig kunne tenke deg å få dokumentert kunnskapen din.

Uansett, her er 5 gode grunner for å ta fagbrev!

Du fyller kunnskapshull du ikke visste du hadde

Når du har vært lenge i jobb, er det lett å tenke at du kan det du trenger. Likevel får vi ofte tilbakemelding fra deltakere som har tatt teoriforberedende utdanning hos oss, om at det var en liten oppvekker. Oppdatering av lover, forskrifter og smarte teknikker er bland gevinstene du får etter at du har tatt fagbrevet.

Du kan få høyere lønn

Fagbrevet har to funksjoner når det kommer ti lønnsforhandlinger. For det første er det blant de beste argumentene for at du fortjener høyere lønn hvis du skal inn i lønnssamtale. For det andre stiller fagbrevet faktisk visse krav om lønnstrinn. En fagarbeidet skal tjene mer enn en ufaglært arbeider. Noe av dette kan utjevnes ved ansiennitet, men særlig om du fremdeles er relativt ung, vil fagbrevet som regel føre til høyere tall på lønnsslippen.

Du øker sjansene for avansement

Til tross for at du har jobbet lenge hos samme arbeidsgiver føler du kanskje at de store mulighetene ikke tilbyr seg? Med fagbrev stiller du streker til å søke på høyere stillinger, eller bli tildelt større og mer utfordrende arbeidsoppgaver.

Du stiller sterkere i jobbmarkedet

Ønsker du å bytte jobb? Det er mange om beinet når stillinger utlyses. Veldig ofte vil fagbrevet være utslagsgivende for en arbeidsgiver som skal vele mellom to kandidater. Arbeidserfaring er selvsagt viktig, men de fleste opplever trygghet i å kunne dokumentere kunnskapen i sitt fagfelt.

Du blir mer attraktiv for arbeidsgivere

Med økt kompetanse vil du jobbe mer effektivt og selvstendig, gjøre færre feil og ha større endringsevne som er med på å gjøre bedriften i stand til å tilpasse seg et stadig skiftende krav for å henge med i konkurransen og anbudene.

Her kan du se alle våre fagbrevtilbud.

Del kurset på sosiale medier: