Maritime kurs

Dra til sjøs med AOF!

Sikkerhet til sjøs - Maritime kurs fra AOF Norge.

Sikkerhet til sjøs er viktig enten man nyter fritiden til vanns i båt eller bruker dette som et arbeidsredskap. For alle som er født etter 1980 er det påbudt med båtførerbevis.

AOF Norge tilbyr kurs og eksamen til båtførerprøven en rekke steder i landet sammen med vår gode og erfarne samarbeidspartner Norsk maritim kveldsskole (NMKS). Vi er svært opptatt av kvalitet på kursene våre og tilbyr en kombinasjon av selvinstruerende grunnleggende nettmodul (ca 3 timer) og 8 timer undervisning. Ofte foregår undervisningen ved hjelp av virtuelle klasserom slik at du ikke trenger reise langt for å delta. Etter gjennomført kurs og bestått eksamen utstedes båtførerbevis godkjent av Sjøfartsdirektoratet.

Skal man benytte båt som arbeidsredskap og ha ansvar for passasjerer kreves det andre sertifikater. Et eksempel er fritidsskippersertifikat (D5L/D5LA) som kreves for en del arbeidstakere innen bransjer som:

 

  • Reiseliv, eksempelvis RIB/havsafari
  • Oppdrett
  • Kraft/forsyningsbransjen
  • Fiskeri

Sjøfartsdirektoratet skrev for noen år tilbake på sine hjemmesider bl.a.: ….Sjøfartsdirektøren er bekymret for manglende sikkerhetsoppfølging blant de som driver med RIB-turer. Nå varsler han flere uanmeldte tilsyn.  - Når 10 av 17 undersøkte firmaer ikke oppfyller kravene i forskriften som gjelder for små passasjerfartøy, er det grunn til bekymring, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen.

Behovene for god og dokumentert opplæring er fortsatt svært aktuelt for reiselivsbransjen men også i høy grad i andre bransjer hvor fartøy brukes som arbeidsutstyr. Eksempler på dette kan være kraft/forsyningsbransjen, forsvaret, oppdrett, fiskeri osv.

På dette området tilbyr AOF Norge, i nært samarbeid med NMKS som offentlig godkjent tilbyder, en rekke kurs landet over, f.eks. fritidsskippersertifikat, fiskeskippersertifikat, kystskipper, dekksoffiser, ulike radiokurs som SRC/VHF  m.v.
Også her benyttes virtuell undervisning på den teoretiske delen, slik at man kan delta uansett hvor man bor eller befinner seg i landet dersom man har nettilgang.
 

Men også tradisjonelle klasseromskurs er et alternativ når forholdene tillater dette, ta gjerne kontakt for en uforpliktende kursprat!

Del kurset på sosiale medier: