Yrkesrettet utdanning

Nett- Smittevernkurs mot covid-19 ved 1 til 1 behandling

Kurs-id: 352518
Sted: Nettkurs
Timetall: 2
Kursstart Info: 01.01.2021 - 31.12.2021
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 440
Kontaktperson: Turid Grav Indergaard
E-post: turid.indergaard@aof.no
Telefon: 99 33 18 80
Mobil: 41460320
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

 

Ansatte i 1 til 1 behandling kan nå dokumentere gjennomført smittevernkurs!

 

Koronaviruset har vist seg og være et virus som smitter gjennom dråpesmitte og vi har alle et ansvar for å ha fokus på godt renhold og smittereduksjon i disse dager. 

 

Kurset: Smittevern mot covid-19 ved 1-til-1 behandling 

I desember 2019 ble det observert en opphopning av sykdomstilfeller med lungebetennelse i den kinesiske byen Wuhan. 31. desember 2019 fastslo kinesiske myndigheter at et nytt koronavirus (SARS-CoV-2) var årsaken til luftveissykdommen covid-19 (coronavirus disease 2019).

Formålet med dette kurset er å gi deg kunnskap om koronaviruset, sykdommen covid-19, andre liknende sykdommer som forkjølelse og influensa, smittemåter, smittevern og tiltak som kan være relevante hvis du bedriver en helsevirksomhet med én til én behandling.

Kurset er beregnet på fysioterapeuter, manuellterapeuter, kiropraktorer, optikere, fotterapeuter, logopeder, psykologer, virksomheter som tilbyr alternativ behandling, andre virksomheter utenfor spesialisthelsetjenesten som tilbyr tjenester som ikke anses som nødvendig helsehjelp.

Kurset har følgende læringsmål:

  • Sykdomslære om forkjølelse, influensa, koronaviruset og covid-19.
  • Ulike sykdomsforløp ved covid-19.
  • Risikogrupper ved covid-19.
  • Smittemåter og generelle smitteverntiltak ved covid-19.
  • Om hånd- og hostehygiene under covid-19 epidemien.
  • Om smitte fra personer uten symptomer under covid-19 epidemien.
  • Om redusert kontakt ved covid-19 epidemien - hold avstand!
  • Om tiltak som virksomheter som driver med én til én behandling bør foreta.
  • Hva gjør jeg om jeg får akutte luftveissymptomer under covid-19 epidemien.
  • Om hjemmeisolering og karantene under covid-19 epidemien

Kurset er basert på informasjon fra Verdens helseorganisasjon, Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Norsk Elektronisk Legehåndbok.

Gjennom hele kurset skal kursdeltakeren svare på spørsmål. Riktige svar gir plusspoeng, gale svar gir minuspoeng. Et bestått kurs krever at du har minst 85 prosent korrekte svar, og du vil få kursbevis som dokumentasjon på gjennomført og bestått kurs.

Ansvarlige for kurset er redaksjonen i Norsk Elektronisk Legehåndbok: Terje Johannessen, professor i allmennmedisin. Silje Barlindhaug, spesialist i allmennmedisin. Ingard Løge, spesialist i allmennmedisin. Tor André Johannessen, lege. Peter Jost, spesialist i allmennmedisin.

NB! Er det ønskelig med bedriftsavtale på kjøp av flere kurs enn 10 nettkurs ta kontakt på 41460320 eller turid.indergaard@aof.noGå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: