Fagbrev som Institusjonskokk.

Har du lang, praktisk erfaring fra private eller offentlige institusjonskjøkken, men mangler formell kompetanse? Hvorfor ikke ta fagbrev som institusjonskokk? Utdanning på kveldstid i kombinasjon med jobben kan gi deg fagbrevet!

Her finner du kurset som starter våren 2017!

En institusjonskokk er en kokk som arbeider på store institusjoner hvor det er lagt opp til effektiv og hygienisk produksjon av store mengder mat. Slike institusjoner kan være sykehus, Forsvaret, eldresentre, fengsler og lignende.

Som institusjonskokk vil du ha hånd om det daglige arbeidet på kjøkkenet. Du må innfri krav til utseende, lukt, smak og konsistens. Maten skal også produseres innenfor definerte økonomiske rammer.

Vanlige arbeidsoppgaver for institusjonskokken:

  • tilberede mat i store kvanta
  • sørge for en høy hygienisk standard i arbeidet
  • bruke maskiner og annet utstyr, og gjøre enkelt vedlikehold på det
  • følge budsjetter og annen bedriftsøkonomisk praksis i forbindelse med produksjon
  • følge næringsmiddelsmessig korrekt variasjon av retter og menyer

Institusjonskokken skal kunne lage mat som gir positive opplevelser, til både friske og syke. I helse- og omsorgssektoren er institusjonskokken en viktig ressurs for å gi gode og næringsrike måltider. Yrket har utviklet seg i samsvar med at ernæring og helse har fått mer oppmerksomhet. Du kan ofte arbeide tett sammen med kostøkonomer i planleggingen av ukemenyer. Yrket kalles også storkjøkkenkokk.

Del kurset på sosiale medier: