AOF.no

VGS: Lærende underveisvurdering i matematikk, vg1 og vg2

Kurs ID: 501472

Oppstart

fredag 18. november 2022

Slutter

fredag 18. november 2022

Tidsrom

Kl.09:30 - 13:30

Påmeldingsfrist

fredag 11. november 2022

Pris

1390,-

Timeantall

Totalt: 4

Timer med foreleser: 4

Undervisningsform

Klasserom

Virtuelt klasserom

Kontakt

Nina Sundmark

Telefon

I henhold til GDPR, må du opprette en egen «Min side» første gang du melder deg opp til kurs. Om du opplever problemer med dette, kontakt oss her.

Informasjon

Har du noen gang kommet ut fra en eksamen eller vurderingssituasjon og tenkt at du kan mer enn du gjorde da du gikk inn? Antakelig ga det motivasjon til videre jobbing – enten med det spesielle temaet,
eller også i andre sammenhenger. Vurderingssituasjoner er en arena med et stort potensial for læring. Denne arenaen må vi utnytte!

Elevene våre står i vurderingssituasjoner hver eneste uke. Leksehøringer, muntlig deltakelse i klassen, prøver, innleveringer, heldagsprøver og til slutt kanskje eksamen.

Det er et mål at alle disse vurderingssituasjonene skal føre til læring. Ikke bare i forkant av vurderingssituasjonen gjennom f.eks. å lese til en prøve, men også underveis i, og etter at, vurderingssituasjonen finner sted. For elevenes motivasjon er det avgjørende at vurderingen oppleves meningsfull, og at de lærer noe av den. 

Dette kurset tar for seg hvordan vi kan organisere vurderingssituasjoner i praktisk matematikk på en
måte som gir elevene «godfølelsen» – både før, underveis og etter vurderingen.

Kursinnhold

  • Fokus på målet i forkant av en arbeidsperiode

  • Samarbeidsprøver som underveisvurdering

  • Feilretting (av lærers eller andre elevers oppgaver) som læringsmetoder

  • Hvordan tilpasse oppgaver slik at de stimulerer læring underveis i vurderingssituasjoner

Kursholder

Heidi Haakenstad er utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Oslo. Hun har i tillegg en master i spansk med tema motivasjon, tilpasset opplæring og personlighetstyper i spanskklasserommet, og undervisningskompetanse i matematikk. Hun har bakgrunn som prosjektleder, og underviser i spansk, informasjonsteknologi og matematikk på Hadeland videregående skole. Når hun ikke underviser, kjører hun motorsykkel, helst på svingete landeveier både innenlands og utenlands.


Dette kurset kan også bestilles til ditt arbeidssted/kommune/fylkeskommune.
Ta kontakt med oss: bro@aof.no eller tlf. 23 06 12 56.

Kurspriser ved bestilling (fysisk oppmøte eller nettkurs). Prisen gjelder inntil 50 deltakere.

2 timer: 16 900,-
3 timer: 19 900,-
4 timer: 22 900,-
6 timer: 26 900,-

Kurset retter seg mot mattelærere i videregående skole.

Deltakelse i kursene stiller ingen krav til forkunnskaper.

Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse/kursinvitasjon.

Kursene tar utgangpunkt i fag og tema som er aktuelle for ansatte i grunnskoler, videregående skoler og voksenopplæringen, og i andre instanser som jobber mot skolene (PPT, BUP, barnevern etc.). Læringsmål til det enkelte kurs hentes i hovedsak fra aktuelle områder i Læreplanen LK20

Kursdeltaker skal sitte igjen med kunnskap, som enten kan anvendes direkte inn i eget arbeid eller som tilpasses eget arbeid, etter endt kursdeltakelse.

De som har meldt seg på til fysisk deltakelse møter opp i Bro AOF sitt lokale "Hesten" som ligger i Christian Augustsgt. 6 (hjørneinngang).

De som har meldt seg på nettkurs får du en kursbekreftelse på e-post.
1–2 dager før kursstart mottar de møtelenken i Teams.

Ingen eksamen.

Kurset finansieres av arbeidsgiver eller privat.

Virtuelt klasserom

Kontakt

Nina Sundmark

Telefon

I henhold til GDPR, må du opprette en egen «Min side» første gang du melder deg opp til kurs. Om du opplever problemer med dette, kontakt oss her.