AOF.no

Generell studiekompetanse – Norsk

Kurs ID: 502040

Oppstart

mandag 4. september 2023

Slutter

fredag 31. mai 2024

Påmeldingsfrist

mandag 7. august 2023

Pris

19900,-

Timeantall

Totalt: 168

Timer med foreleser: 168

Undervisningsform

Klasserom

Viken

AOFs Kompetansesenter, Sarpsborg

Kulåsgata 17

Kontakt

Turid Alice Andresen

Telefon

I henhold til GDPR, må du opprette en egen «Min side» første gang du melder deg opp til kurs. Om du opplever problemer med dette, kontakt oss her.

Informasjon

Med studiekompetanse åpnes nye dører til en mengde utdanninger på universitet og høyskoler. Selv om du ikke har bestemt deg for hva du ønsker å studere videre, eller du vil vente med høyere utdanning til seinere, kan det være lurt å få studiekompetansefagene på plass. Da er du klar til å starte på studiene når det passer deg.

Norsk skriftlig og muntlig er ett av de seks fagene i generell studiekompetanse. Faget er beregnet på deg som ønsker å oppnå generell studiekompetanse og/eller for deg som ønsker å forbedre din eksisterende karakter. Norskfaget dekker pensum for 393 læreplanfestede timer.

Voksne som ønsker generell studiekompetanse eller voksne/ungdom som ønsker å forbedre karakterer fra videregående skole.

Må kunne dokumentere kunnskap og kompetanse på nivå med norsk grunnskole.

Minoritetsspråklige søkere som ikke har fullført norsk grunnskole må dokumentere bestått norskprøve 3/B1 alle delprøver.

Norsk er et grunnleggende fag i allmenutdanningen. Ikke bare har det stor egenverdi, men det er også nødvendig som plattform for de andre fagene. Det å mestre morsmålet er en forutsetning for å kunne formulere tanker og følelser, utvikle personlig, kulturell og etisk identitet, estetisk sans samt evnen til å orientere seg i samfunnet. Undervisningen følger læreplanen i Norsk Vg3 og faget omfatter både Vg1, Vg2 og Vg3

Deltakerne skal gjennom opplæringen forberede seg og kvalifisere seg teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener i norskfaget i videregående opplæring og/eller for å oppnå generell studiekompetanse.

Undervisningen foregår i klasserom, men deltakerne får også tilgang til læringsplattformen Acampus som et supplement til undervisningen.

AOF er spesialister på opplæring spesielt organisert for voksne. Som utdanningsaktør skal AOF være unike når det gjelder å tilby meningsfull og relevant opplæring. Med sine tette relasjoner til samfunn og arbeidsliv skal AOF tilby en opplæring som tilfredsstiller voksnes krav til relevans og anvendbarhet, samtidig som læringen tar utgangspunkt i den enkeltes forutsetninger, ønsker og behov. Det man tilegner seg av læring gjennom AOF den ene dagen skal kunne anvendes på jobb den neste dagen!

AOFs syn på mennesket, kunnskap og læring ligger til grunn for all pedagogisk aktivitet. Voksne er ikke passive mottakere av læring, men skal være aktive deltagere i læringsprosessen. Det må gis rom for deltakelse og muligheter for deltagernes påvirkning og selvstyring.

AOFs pedagogiske grunntanke er å legge til rette for at deltakerne inviteres til utprøving, oppdagelse og refleksjon rundt egen og andres hverdag og ståsted. Utvikling av kompetanse hos den enkelte øker når den skjer i et sosialt fellesskap. Klasser/grupper som preges av aktivt sosialt samspill og gjensidig hjelp deltagerne imellom, bidrar til økt læringsutbytte. Læring og kunnskapsutvikling skjer også i samtalen mellom veileder og deltakere.

Arbeidsmetodene som benyttes skal stimulere deltagerne til bevisstgjøring rundt egen læring, refleksjon og kritisk tenkning. AOF som opplæringsaktør må derfor ha et bevisst forhold til valg av metodiske tilnærminger, og det er stort behov for ulike handlingsstrategier i det pedagogiske arbeidet. Eksempler på forskjellige arbeidsmetoder kan være dialog, pararbeid, individuelle oppgaver, praktiske øvelser, tavleundervisning, gruppearbeid, individuelt arbeid, klassediskusjon, film, ekskursjoner, demonstrasjon i klasserom og ute eller gjesteforelesere på spesielle tema.

Utdanningen avsluttes med privatisteksamen. Eksamensavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til eksamen. Frist for oppmelding til eksamen er 1. februar.

Utdanningen er godkjent for søknad om lån i Lånekassen. Søknaden finner du på Lånekassens hjemmeside. Du må være påmeldt utdanningen før du kan søke om lån og stipend.

Viken

AOFs Kompetansesenter, Sarpsborg

Kulåsgata 17

Kontakt

Turid Alice Andresen

Telefon

I henhold til GDPR, må du opprette en egen «Min side» første gang du melder deg opp til kurs. Om du opplever problemer med dette, kontakt oss her.