Teori til fagprøven

Logistikkfaget - Fagbrev nettkurs

Kurs-id: 355913
Sted: AOF Innlandet
Timetall: 80
Kursstart Info: Fortløpende opptak og tilgang til kurset straks dersom du får plass.
Påmeldingsfrist:
Pris: kr Gratis. Dekkes i sin helhet av Kompetanse Norge
Kontaktperson: Mette Kylgård
E-post: mette.kylgard@aof.no
Mobil: 908 78 611
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Dette kurset tilbys gratis med midler fra DIKU og Kompetanse Norge. Tilbudet er for ledige og permitterte som følge av koronakrisen, men kan være åpne for andre deltakere. Det er noen krav til opptak som gjelder, se under:

Er det virkelig gratis?

 • Ja! Kursavgiften i sin helhet dekkes av Kompetanse Norge, dette inkluderer også pensumlitteratur. Eksamensavgift og fagprøveavgift dekkes ikke.

Hvem kan ta disse kursene?

 • Dette kurset er gratis for deg som har allsidig praktisk erfaring fra transportbransjen eller en rekke andre bransjer som treforedlingsindustri, mekanisk industri, verkstedindustri, metallurgisk industri eller annen industri eller næringsvirksomhet, men mangler formell kompetanse. Du børe ha minimum 4 års praksis. Kurset tilbys i hele landet. Dette gjelder også for deg som er helt eller delvis permittert eller arbeidsledig. Ved påmelding må du oppgi informasjon om bransjetilhørighet, seneste arbeidsgiver og arbeidsmarkedsstatus, men ingen videre dokumentasjon kreves.

Når kan du ta kurs?

 • Fortløpende opptak. Vi anbefaler at du søker tidlig da plassene er begrenset

 Sentrale arbeidsområder for en logistikkoperatør er:

 • service, informasjon, veiledning, kundebehandling, kommunikasjon og etikk
 • ordrebehandling, lagerhold og emballering
 • klargjøring for forsendelser
 • sikring av gods
 • vektbegrensning og vektfordeling ved transport
 • effektiv og sikker forflytting av gods og varer
 • håndtering og transport av varer som krever spesiell behandling
 • bruk av manuelle og elektroniske verktøy for transport, vareflyt og dokumentbehandling
 • bruk og vedlikehold av teknisk utstyr 

Opplæringen skal forberede og kvalifisere deltagerne teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener innen logistikkfaget. Logistikkfaget er en komprimert utdanning spesielt tilpasset voksne. Den bygger på læreplanene for Vg1 Service og samferdselVg2 Transport og logistikk og Vg3 Logistikkfaget (hovedfokus). Opplæringen følger Utdanningsdirektoratets læreplaner, men er spesielt tilpasset voksne. De som selv ønsker det, kan melde seg opp til offentlig tverrfaglig eksamen i Vg3 logistikkfaget og deretter til fagprøven. Praksis må godkjennes av den fylkeskommunale Fagopplæringen. Fullført opplæring med bestått resultat fører frem til fagbrev. Yrkestittel er logistikkoperatør .

 Gjennomføring og eksamen
Kurset gjennomføres som selvstudie. Her får du tilgang til en link og logger deg på når det passer deg. Her er gjennomføringen sammensatt av tekst i nettkurs og læreboken, øvelsesoppgaver, refleksjonsoppgaver, Mulitple choice oppgaver, og innsendingsoppgaver.

Hver enkelt må melde seg opp til eksamen, eksamensdato er 26.november 2020. Informasjon om oppmelding kommer når det er klart en gang i løpet av kurset. 

Påmelding
Ved påmelding må du oppgi informasjon om seneste arbeidsgiver og arbeidsmarkedsstatus, men ingen videre dokumentasjon kreves. Informasjonen oppgis i merknadsfeltet.

 

 Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: