NYHET! Fagskoleutdanning HMS

Stor pågang på utdanningen som tilbys kun i Haugesund, Oslo, Skien og Trondheim.

Det første kullet i AOF Haugaland’s nye fagskoleutdanning Helse, Miljø og Sikkerhet har vært i gang i et par måneder nå. 

Geir Opsal er HMS-leder i anleggs- og transportselskapet O. Hansen & Sønner. De har sin base hos Hydro på Karmøy. Her har Opsahl jobbet i 12 år; de to siste årene som bedriftens HMS-leder.

Kjersti Eikefet er hovedverneombud i Stord kommune, et verv som hun bekler på 40 prosent tid i kombinasjon med en sykepleierjobb i nattpatruljen.

Fra automasjon til HMS
Geir gikk ut yrkesskolen i 2002 med gode karakterer i automasjon, men uten mulighet til å skaffe seg en lærlingeplass. Det var tørke. Han fikk sommerjobb hos O. Hansen & Sønner og etterhvert fast jobb i selskapet. Han bor i Skudeneshavn, tre skolebarn i huset og travle hverdager, men ikke travlere at det ser ut til å gå greit med en undervisningskveld i uka og en hel undervisningsdag i måneden i Haugesund.
-Jeg har et bra inntrykk, oppsummerer han etter den første måneden. Han mener at han allerede nå har et bra utbytte av fagskolen, men understreker at gode, egne forberedelser er viktig.

På valg neste år
Kjersti utdannet seg til hjelpepleier før hun fortsatte på sykepleierutdanningen. Her var hun ferdig i 2005 og gikk direkte til en jobb i hjemmesykepleien i Stord kommune. De siste sju årene har hun vært valgt hovedverneombud og koordinert arbeidet mellom de 32 verneombudene kommunen har. Neste år står hun på valg på nytt og er svært interessert i å fortsette. Hun har etter alt å dømme en atskillig travlere hverdag enn Geir. Sju unger, åtte barnebarn, og kjører også en annen månedlig tur til Haugesund som elev på AOF Haugaland’s lederskole. Nå satser hun målbevisst på å skaffe seg en formell HMS-utdanning:
-Den vil gi meg enda mer selvtillit, mer faglig tyngde og styrke aksjene mine når jeg stiller opp til gjenvalg neste år, forklarer hun om motivasjonen for å kjøre toårsløpet som pendler til Haugesund.

Både Geir og Kjersti synes det er lærerikt å gå fagskolen sammen med kolleger fra andre arbeidsplasser og bransjer på Haugalandet og i Sunnhordland og ser fram til fortsettelsen med store forventninger.

Fakta:

  • Fagskoleutdanningen Helse, Miljø og Sikkerhet er et nytt fagskoletilbud fra AOF Haugaland. Det er godkjent kun 4 steder i Norge.
  • Fagskolen er en ny og praktisk rettet utdanning på høyere nivå som bygger på en videregående opplæring.
  • Undervisningen foregår en kveld pr. uke + en dag pr. måned over 4 semester (2 år). AOF bruker kommunikasjonsplattformen Itslearning, noe som gjør det mulig å ta utdanningen selv med offshorerotasjon eller reisejobb.
  • Nytt kull starter 28.januar 2015. Det er åpnet for søknad. 

Artikkelen er hentet fra Karmsund Avis. Bildet er tatt av Terje Emil Johanssen. Hele artikkelen kan du lese her.

Del kurset på sosiale medier: