Fagskole Ernæring i pleie og omsorg
Starter 26. februar. AOF Haugaland starter opp ny klasse i Ernæring i pleie og omsorgstjenester. Fagskoleutdanningen er et NOKUT-godkjent tilbud.
Utdanningen er gratis!
En av utfordringene for helsetjenesten er å bidra til at pasienter og brukere har kunnskap, forståelse og ferdigheter til å kunne sette sammen et fullverdig kosthold. Det er også en utfordring å gi et tilfredsstillende mattilbud til brukere av pleie- og omsorgstjenester samt pasienter i institusjon. Kompetanse om kosthold hos helsepersonell er en forutsetning for å kunne motivere og arbeide for å fremme et godt mattilbud i helsetjenesten.
Studiet går på deltid over et år, gir 30 fagskolepoeng og er gratis. Det er ikke praksis i studiet
Studiets innhold:
Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanninger i helse- og oppvekstfagene.
Her vil tema blant annet være Etikk, Kommunikasjon og samhandling, Kunnskap om helse og
oppvekstpolitikk og lovverk.
Emne 2: Ernæring inkludert 5 dager hospitering
Her vil tema blant annet være Grunnleggende ernæringslære, Kost og ernæring i et
samfunnsperspektiv, Kost i forhold til alder og kulturtilhørighet, Kost i forhold til ulike
sykdommer og tilstander, Trygg mat, Helsefremmende arbeid/forebygging, Omsorg og
motivasjon, Hospitering og praktisk matlaging
Emne 3: Fordypning
Utdanningen retter seg mot ansatte i helse- og omsorgstjenesten som arbeider med personer som har demens - eller som ønsker kompetanse fagfeltet Demensomsorg.
Er dette interessant? Mer om studiet og søknadsskjema finner du
her.
Del kurset på sosiale medier: