96 studenter har fullført fagskoleutdanning våren 2017!

Utdanningene har pågått i Haugesund, Ølen, Stavanger og Bryne. Utdanningene er ettårige og toårige.

Det var skåling, smil og latter fra de nærmere 50 som endelig fikk utdelt vitnemål ved AOF Haugaland.

Varme ord og hilsener kom fra studentene selv, lærerne og flere ansatte ved AOF. Også Haugesund-ordfører Arne Christian Mohn hadde tatt turen for å gratulere.

– Noe av det beste med å være ordfører er å treffe folk som brenner for jobben sin, og det gjør alle dere som sitter her i dag. Dere er fantastiske i jobben dere allerede gjør, og blir enda viktigere nå som dere har tilegnet dere mer kunnskap gjennom den beste fagskolen i landet, sa han fra talerstolen.

Studerte med mamma

Faktisk brenner de så mye for jobben sin at de har valgt å studere på kveldstid etter endt arbeidsdag for å bli enda bedre. Og for de aller fleste har det gått både ett og to tiår siden de satt på skolebenken sist.

For Mette Katinka Tveit Saltvedt har året vært ganske spesielt. Hun fikk nemlig overtalt moren sin, Bjørg Jorunn Tveit, til å studere ernæring i pleie og omsorgstjenester sammen med henne.

– Ettersom jeg er kokk og mamma er helsefagarbeider har vi utfylt hverandre med ulike bakgrunner. Det er noe av det som har vært mest fantastisk, sier Tveit Saltvedt mens moren nikker samtykkende.

Å anbefale fagskoleutdanning  kan også Ann Kristin Tangjerd og Anne-Britt Grinheim. Også de trekker fram erfaringer på tvers av utdanningene som helsefagarbeider og kokk

– Ernæring er i vinden på alle plan, og det er utrolig viktig å vite hvordan kjøkkenet tenker kontra pleien, sier Tangjerd. De var så heldige å få utdanningstilbudet lokalt, og har gjennomført studiet ved Ølen videregående skole. Klassen har bestått av ansatte fra Vindafjord og Etne kommune.

Stå på-vilje

Når voksne starter på en utdanning er det en stor avgjørelse. I en ellers travel hverdag med jobb, familie, venner og fritidsaktiviteter skal en også sette av tid til studier. Det tar AOF Haugaland svært seriøst. I løpet av de ett og to år lange studiene har de fleste fullført.

– Gjennom dette studiet har vi fått utvekslet erfaringer og truffet folk i andre situasjoner. Man kan fort bli litt ensporet i jobben en gjør, og det er nesten aldri tid til å snakke ordentlig sammen, så dette har vært fantastisk på alle måter, sier Grindheim.

Lærerne var tydelig stolte over gjengen som nå har fått vitnemål. Anna Waage som er lærer på Fagskoleutdanningen Tverrfaglig miljøarbeid innen rus og psykisk helsearbeid understreket en enorm stå-på-vilje og et utrolig engasjement blant studentene.

– Etter en lang arbeidsdag kombinert med familielivet har dere kommet på forelesninger hos oss på kveldstid. Det er enhelt fantastisk innsats, sa hun til studentene.

Flere av dem kombinerte praksisperioden på 7 uker med ordinært arbeid.

– Da jobbet vi 200 prosent da! Det var tøft, men verdt det, sier Margareth Sømme, som har gått to år deltid på fagskole Tverrfaglig miljøarbeid innen rus og psykisk helsearbeid.

– Og så gjennomførte vi med glans, blunker Anita Rasmussen, før hun legger til:

– Man blir aldri ferdig utlært, men gjennom fagskolen har vi blitt tryggere i jobben, samtidig som det har vært kjekt og utfordrende.

Bare begynnelsen

Eneste hanen i kurven, Torbjørn Juritzen er så vidt i gang med utdannelsen selv om han nå har fått vitnemål.

Juritzen har nemlig tenkt å melde seg opp som privatist som helsefagarbeider til høsten, for deretter å ta vernepleien.

– Jeg har nok en fire-fem år på skolebenken foran meg, men det skal gå bra, smiler han.

Han har kone og voksne barn hjemme som vet at dette er viktig for han.

– Jeg er gammel og sta, og fullføre, det skal jeg!

AOF Haugaland har et omfattende kurs- og utdanningstilbud, og er den største videregående skolen for voksne på Haugalandet. De er også en av Norges største fagskoler innen helse- og oppvekst.

Del kurset på sosiale medier: