AOF.no

FAGBREV

Få støtte til kurs og fagskole med disse stipendene

stipendordninger-fagskole-fagbrev

Planlegger du å ta kurs eller utdanning, og er medlem av et av LOs forbund? Da kan det være penger å hente.

Det er leit å måtte droppe kurs og utdanning fordi du ikke kan ta deg råd til det. Lærevilje burde belønnes, ikke koste skjorta. Derfor er det heldigvis mange muligheter for å få innvilget stipend.

Studerer du ved AOF Norge, er mange av kursene og utdanningsløpene støttet av Lånekassen – alt du trenger å gjøre er å søke. I tillegg er det mange muligheter for å søke stipend fra forbund du er medlem av, ikke bare for studie-/kursavgift, men også for materiell som pensumbøker.

Så, hva slags beløp kan du få tak i? Vi har gjort grovarbeidet for deg, og samlet en oversikt over hva slags stipend du har rett til, avhengig av hvilket forbund du tilhører.

LOs utdanningsfond – 11 forskjellige forbund

Jobber du i privat sektor, er dette ofte veien å gå. LOs utdanningsfond er et overordnet fond som du kan søke støtte fra, dersom du tilhører et av følgende forbund:

Retningslinjene for fondet finner du på LOs hjemmesider. Beløpet du har krav på kommer an på utgiftene dine, som du må dokumentere. Du må ha vært medlem i minst tre år.

Det enkelt forbund kan også ha egne utdanningsfond og stipendordninger. Sjekk med ditt forbund da det kan være mulighet for å få tilskudd til din kompetanseheving. Eventuelt kan forbundet ha inngått avtale med AOF med egne priser. Se https://www.aof.no/medlemsorganisasjoner/vare-medlemsorganisasjoner-pr-1-1-24/