Studiekompetanse Spesiell

Politikk og menneskerettigheter

Kurs-id: 374135
Sted: Nettkurs
Timetall: 140
Kursstart Info: Når som helst - Hele året!
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 7.900,-
Kontaktperson: Frode Ingebrigtsen
E-post: nettkurs@aof.no
Mobil: 91137638
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Politikk og menneskerettigheter er et programfag på studiespesialiserende utdanningsprogram.

Om faget
Faget handler om politikk på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Et hovedområde er norsk politikk, det innebærer hvordan man kan bli hørt gjennom å bruke medier, være med i organisasjoner og stemme i valg. Et annet hovedområde er internasjonal politikk, der en
undersøker aktuelle konflikter, og hvordan en kan samarbeide for å få slutt på disse. Et tredje hovedområde er institusjoner som fremmer og håndhever menneskerettighetene, og tiltak som kan forhindre brudd på menneskerettigheter.

Faget gir de nødvendige verktøyene til å gå bak nyhetsbildet og analysere aktuelle nasjonale og internasjonale hendelser. I så måte er faget nyttig både til å svare godt på eksamensoppgaver, samtidig som det er nyttig for å kunne argumentere overbevisende på andre arenaer, noe du vil kunne bruke lenge etter at kurset er ferdig.

Forkunnskaper
Det vil gi deg et fortrinn å ha tatt 140 årstimer sosiologi og sosialantropologi fra VG2 studiespesialisering, men det er ikke er nødvendig.

Omfang og støtte i Lånekassen
Politikk og menneskerettigheter utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen.

Eksamen
Eksamensformen er skriftlig. Eksamen er sentralgitt, som betyr at dato for eksamen settes av utdanningsdirektoratet (udir.no).

Fagkode
Privatister som skal ta eksamen melder seg opp med fagkoden SAM3020.Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: