Studiekompetanse Spesiell

Kjemi 2

Kurs-id: 374020
Sted: Nettkurs
Timetall: 140
Kursstart Info: Når som helst - Hele året!
Påmeldingsfrist:
Pris: kr 8.200,-
Kontaktperson: Frode Ingebrigtsen
E-post: nettkurs@aof.no
Mobil: 91137638
Status: Åpent for påmelding
Gå til påmelding

Informasjon

Kjemi 2 et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programområdet realfag. Faget gir 0,5 realfagspoeng og sammen med kjemi 1 kan du oppnå full fordypning i programfaget.

Om faget
I kjemi 2 utvider man kjemikunnskapen fra kjemi 1, særlig innenfor organisk kjemi og syre/base-kjemien. Redoksreaksjonene vi kjenner fra naturfag blir sterkt utvidet innenfor redokskjemien generelt og elektrokjemien spesielt.

Organisk kjemi er et hovedtema hvor man går dypere inn i stoffgrupper og hvilke kjemiske reaksjoner de kan inngå i, og stegvis hvordan reaksjonene skjer i reaksjonsmekanismene. Faget knyttes også delvis til biologifaget i biokjemidelen, hvor det er faglig overlapp mot både Naturfag, Biologi 1 og Biologi 2. I tillegg fokuseres det mye mer på aktuelle organiske og uorganiske labmetoder som brukes i den moderne kjemien, hvor det legges stor vekt på separasjonsteknikker, forprøver og påvisningsmetoder for de ulike stoffene vi kjenner til fra Kjemi 1. Forsøk og øvinger er en naturlig del av faget. Tar du faget som nettstudier viser vi øvelsene.

Forkunnskaper
140 timer Naturfag og 140 timer Matematikk 1T fra VG1 Studiespesialisering eller fra VG1 + VG3 yrkesfaglig utdanningsløp. Det er ikke krav om Kjemi 1 for å ta Kjemi 2, men det er en stor fordel for å lykkes med Kjemi 2. Det er særlig anbefalt at man har kunnskaper knyttet til syre/base-kjemi og organisk kjemi, samt stoffkunnskaper tilsvarende det som kreves i Kjemi 1.

Omfang og støtte i Lånekassen
Kjemi 2 utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen.

Eksamen og fagkoder
REA3013 er fagkoden du skal bruke når du melder deg opp til muntlig-praktisk privatisteksamen på Privatistweb.

Eksamensformen er muntlig-praktisk. Eksamen er lokalgitt, som betyr at dato for eksamen settes av ditt lokale eksamenskontor.

REA3012 er fagkoden du skal bruke når du melder deg opp til skriftlig privatisteksamen på Privatistweb.

Eksamensformen er skriftlig. Eksamen er sentralgitt, som betyr at dato for eksamen settes av utdanningsdirektoratet (www.udir.no).

Merk at det er et krav at begge fagkodene må være bestått for å få faget godkjent som en helhet.Gå til påmelding
Del kurset på sosiale medier: