AOF tilbyr ATV kurs

AOF tar signalene fra veimyndighetene og Trygg Trafikk om opplæringsbehov for førere på ATV på alvor og tilbyr nå egne kurs i dokumentert sikkerhetsopplæring på ATV. Kurset går over 8-10 timer og kombinerer teori og praksis med kyndige instruktører.

En ATV er et praktisk hjelpemiddel i mange sammenhenger. Det militære, redningstjenesten, skogbruk, jegere og andre som jobber i ulent terreng oppdaget dette for lenge siden, men de siste årene er det stadig flere virksomheter og privatpersoner som skaffer seg en ATV.
Det å kjøre en ATV er både gøy og utfordrende, men uvettig bruk kan føre til ulykker.

"Vi har sett et økende antall kjøretøyer og at antallet ulykker har økt kraftig, selv om det relativt sett fremdeles ikke er spesielt høyt" sier Finn Harald Amundsen, fagdirektør i Vegdirektoratet, til Aftenposten.

Kjøretøyet er populært og i 2012 var det registrert over 30 000 ATV-kjøretøy i Norge.
Stadig flere ATV`er i trafikken betyr også flere ulykker skriver Trygg Trafikk på sine nettsider.

Distriktsleder Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk Sør-Trøndelag legger til: "Du får ingen spesiell føreropplæring på ATV, med mindre du kjører motorsport. Andre som bruker disse kjøretøyene har førerkort for moped, motorsykkel eller bil.
Men en fire eller sekshjuls ATV har helt andre egenskaper"

For bruk av ATV som arbeidsutstyr er det imidlertid krav til dokumentert sikkerhetsopplæring fordi bruke av utstyret kan medføre risiko.

Men for privat bruk stilles det imidlertid ingen krav til spesialopplæring i bruk av ATV-kjøretøyet, og det er derfor opp til brukerne selv å lære seg sikker kjøring.

"I dag kreves ingen spesialutdanning eller trening utover den du skaffer deg selv. Det er et problem. Jeg har inntrykk av at mange av ulykkene skjer på grunn av mangel på kompetanse" sier Bård Morgen Johansen i Trygg Trafikk til avisa Adressa.

AOF tar signalene fra veimyndighetene og Trygg Trafikk om opplæringsbehov for førere på ATV på alvor og tilbyr nå egne kurs i dokumentert sikkerhetsopplæring på ATV.

Kurset går over 8-10 timer og kombinerer teori og praksis med kyndige instruktører, sier fagansvarlig for HMS området i AOF Torgrim Kokaas og legger til at tilbakemeldingene fra kursdeltakere er svært god og positiv.

 

" Var veldig fornøyd med kurset. Ble godt ivaretatt, hyggelig atmosfære. Kurset var godt gjennomført med både teori og praktisk trening med opplagte  hinder i sandtak»!

 

Jan Solbakken, Oppegård Kommune

Del kurset på sosiale medier: